De inkten 'Dual Cure' van de Flint Group zijn zo samengesteld dat ze zowel met een traditionele UV-lamp als een energiezuinige LED UV kunnen uitharden. De inkten zijn compatibel met gelijk welk droogsysteem op gelijk welke flexopers met kleine of middelgrote baanbreedte. Dat stelt drukkers die nog traditionele UV-kwiklampen gebruiken, in staat om geleidelijk op de duurzamere UV-droogprocessen over te schakelen, aldus Flint Group.

"EkoCure Ancora F2 is een product dat drukkers die nog niet op LED-droging overgestapt zijn, helpt om zich op de toekomst voor te bereiden", zegt Niklas Olsson, Global director Product & Commercial Excellence, Narrow Web van Flint Group. "De LED UV-technologie verbruikt veel minder energie dan de traditionele kwiklampen en heeft een veel langere levensduur. Dat zijn ook de redenen waarom heel wat klanten voor die techniek opteren", legt Niklas Olsson uit.

Hechting op synthetische dragers

Met een hogere uithardingssnelheid, een verbeterde reologie en een lagere viscositeit levert EkoCure Ancora F2 betere drukprestaties bij grote oplagen. Volgens de fabrikant kenmerken die inkten zich door een betere hechting op een ruime waaier dragers, waaronder gestreken en ongestreken papieren, PE, gestreken PE, PP, BOPP en andere films. EkoCure Ancora F2 kenmerkt zich vooral door een lager energieverbruik zodat de totale drukkosten dalen.

"We hebben dit gamma samengesteld om de best mogelijk drukkwaliteit en de grootst mogelijke puntzuiverheid te bieden, en tegelijk om een uitstekende hechting op synthetische dragers te garanderen", zegt Niklas Olsson.

De inkten EkoCure Ancora F2 zijn beschikbaar in een volledig gamma Pantone-kleuren, alsook in opaak witte tinten. De inkten hebben een beperkte migratie en kunnen gebruikt worden voor uiteenlopende voedingsetiketten, verpakkingen, zelfklevende etiketten en IML-toepassingen. Ze zijn ook compatibel met de verguldingstechniek op basis van folies.

De inkten 'Dual Cure' van de Flint Group zijn zo samengesteld dat ze zowel met een traditionele UV-lamp als een energiezuinige LED UV kunnen uitharden. De inkten zijn compatibel met gelijk welk droogsysteem op gelijk welke flexopers met kleine of middelgrote baanbreedte. Dat stelt drukkers die nog traditionele UV-kwiklampen gebruiken, in staat om geleidelijk op de duurzamere UV-droogprocessen over te schakelen, aldus Flint Group."EkoCure Ancora F2 is een product dat drukkers die nog niet op LED-droging overgestapt zijn, helpt om zich op de toekomst voor te bereiden", zegt Niklas Olsson, Global director Product & Commercial Excellence, Narrow Web van Flint Group. "De LED UV-technologie verbruikt veel minder energie dan de traditionele kwiklampen en heeft een veel langere levensduur. Dat zijn ook de redenen waarom heel wat klanten voor die techniek opteren", legt Niklas Olsson uit.Met een hogere uithardingssnelheid, een verbeterde reologie en een lagere viscositeit levert EkoCure Ancora F2 betere drukprestaties bij grote oplagen. Volgens de fabrikant kenmerken die inkten zich door een betere hechting op een ruime waaier dragers, waaronder gestreken en ongestreken papieren, PE, gestreken PE, PP, BOPP en andere films. EkoCure Ancora F2 kenmerkt zich vooral door een lager energieverbruik zodat de totale drukkosten dalen."We hebben dit gamma samengesteld om de best mogelijk drukkwaliteit en de grootst mogelijke puntzuiverheid te bieden, en tegelijk om een uitstekende hechting op synthetische dragers te garanderen", zegt Niklas Olsson.De inkten EkoCure Ancora F2 zijn beschikbaar in een volledig gamma Pantone-kleuren, alsook in opaak witte tinten. De inkten hebben een beperkte migratie en kunnen gebruikt worden voor uiteenlopende voedingsetiketten, verpakkingen, zelfklevende etiketten en IML-toepassingen. Ze zijn ook compatibel met de verguldingstechniek op basis van folies.