Flint Group, een wereldwijde aanbieder van verbruiksgoederen en diensten voor de verpakkingsindustrie, maakt de oprichting van XSYS bekend. Deze gloednieuwe divisie is het resultaat van de samensmelting van Flint Group Flexographic en Xeikon Prepress. De twee takken werken al enige tijd nauw samen ter ondersteuning van de markten voor flexo- en boekdruk. De formalisering van deze harmonisatie moet nu leiden tot nog meer samenwerking en innovatie voor de kersverse tak en haar klanten.

"Met deze voltooiing van de integratie van Xeikon Prepress en Flint Group Flexographic implementeren we een belangrijke stap in onze strategie om ons te positioneren als aanbieder van totaaloplossingen voor de sector voor drukvoorbereiding voor flexo", zegt Dagmar Schmidt, President van XSYS. "Met deze nieuwe divisie brengen we alles samen wat bij elkaar hoort: drukplaten, solvent- en solventloze plaatontwikkelapparatuur, plaatbelichters, en sleeves en adapters voor plaatmontage. Deze stap betekent ook een verdere versterking van onze expertise voor onze klanten. De naam XSYS is een combinatie van enerzijds de letter X die voorkomt in ThermoFlexX, nyloflex, Xpress en andere merken, en anderzijds Systems."

Voorbeelden van bestaande producten en merken die in XSYS worden geïntegreerd, zijn de nyloflex solvent- en thermische platen en -apparatuur voor flexo, nyloprint-platen en -apparatuur voor boekdruk, nylosolv, rotec-sleeves en -adapters, ThermoFlexX TfxX-belichters, ThermoFlexX Catena-plaatontwikkelapparatuur en oplossingen voor oppervlakterasters. Alle bestaande merken blijven onder het divisiemerk XSYS beschikbaar op de markt.

XSYS heeft haar hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland en opereert vanuit 37 locaties over de hele wereld. De Flint Group is daarnaast een belangrijk aanbieder van een ruim assortiment aan conventionele en UV-drogende inkten en coatings voor de meeste offset-, flexo- en diepdruktoepassingen. Flint Group ontwerpt, ontwikkelt en levert ook rotatieve digitale kleurendrukpersen voor etiketten en verpakkingen, documenten en commercieel drukwerk (de Xeikon-persen), evenals apparatuur voor plaatvervaardiging voor de krantenindustrie en CtP-oplossingen (computer-to-plate) voor de markt voor commercieel drukwerk. Flint Group, met hoofdkantoor in Luxemburg, heeft ongeveer 6.500 mensen in dienst. In 2019 bedroeg de omzet 2 miljard euro.

Flint Group, een wereldwijde aanbieder van verbruiksgoederen en diensten voor de verpakkingsindustrie, maakt de oprichting van XSYS bekend. Deze gloednieuwe divisie is het resultaat van de samensmelting van Flint Group Flexographic en Xeikon Prepress. De twee takken werken al enige tijd nauw samen ter ondersteuning van de markten voor flexo- en boekdruk. De formalisering van deze harmonisatie moet nu leiden tot nog meer samenwerking en innovatie voor de kersverse tak en haar klanten. "Met deze voltooiing van de integratie van Xeikon Prepress en Flint Group Flexographic implementeren we een belangrijke stap in onze strategie om ons te positioneren als aanbieder van totaaloplossingen voor de sector voor drukvoorbereiding voor flexo", zegt Dagmar Schmidt, President van XSYS. "Met deze nieuwe divisie brengen we alles samen wat bij elkaar hoort: drukplaten, solvent- en solventloze plaatontwikkelapparatuur, plaatbelichters, en sleeves en adapters voor plaatmontage. Deze stap betekent ook een verdere versterking van onze expertise voor onze klanten. De naam XSYS is een combinatie van enerzijds de letter X die voorkomt in ThermoFlexX, nyloflex, Xpress en andere merken, en anderzijds Systems."Voorbeelden van bestaande producten en merken die in XSYS worden geïntegreerd, zijn de nyloflex solvent- en thermische platen en -apparatuur voor flexo, nyloprint-platen en -apparatuur voor boekdruk, nylosolv, rotec-sleeves en -adapters, ThermoFlexX TfxX-belichters, ThermoFlexX Catena-plaatontwikkelapparatuur en oplossingen voor oppervlakterasters. Alle bestaande merken blijven onder het divisiemerk XSYS beschikbaar op de markt.XSYS heeft haar hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland en opereert vanuit 37 locaties over de hele wereld. De Flint Group is daarnaast een belangrijk aanbieder van een ruim assortiment aan conventionele en UV-drogende inkten en coatings voor de meeste offset-, flexo- en diepdruktoepassingen. Flint Group ontwerpt, ontwikkelt en levert ook rotatieve digitale kleurendrukpersen voor etiketten en verpakkingen, documenten en commercieel drukwerk (de Xeikon-persen), evenals apparatuur voor plaatvervaardiging voor de krantenindustrie en CtP-oplossingen (computer-to-plate) voor de markt voor commercieel drukwerk. Flint Group, met hoofdkantoor in Luxemburg, heeft ongeveer 6.500 mensen in dienst. In 2019 bedroeg de omzet 2 miljard euro.