Xeikon heeft zijn hoofdkantoor in Eede in Nederland en vestigingen in Lier, Ieper en Heultje in België. In Lier worden de bekende digitale persen met de rode behuizing gebouwd; de moderne fabriek in Ieper (de voormalige fabriek van Strobbe) maakt flexoplaatbelichters en onder andere ook de Polaris-plaatbelichters van Agfa voor de krantensector; in Heultje bevindt zich de tonerfabriek.

Xeikon bouwt digitale rotatieve tonerkleurenpersen, waarmee beide zijden van een materiaalrol tegelijkertijd in een en dezelfde druktoren kunnen worden beprint. Het is nog steeds een uniek concept van een fabrikant die in 1993 samen met Indigo, aan de basis lag van de start van het digitaal printen in kleur.

Xeikon heeft een lijn van digitale drukpersen voor commercieel, DM- en transactioneel drukwerk en voor het beprinten van etiketten. Het beprinten van zelfklevende etiketten en van verpakkingen is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke activiteit, goed voor ongeveer 60 % van de omzet van de digitale printdivisie. De verkoop van Xeikon-persen voor de label- en verpakkingsmarkt, zou dit jaar met 27 % stijgen ten opzichte van 2014.

De producten en diensten van Xeikon vormen de basis voor een nieuwe divisie onder de naam Flint Group Digital Printing Solutions. Deze nieuwe divisie van Flint Group zal de conventionele en digitale printoplossingen van de groep verder verbreden, en het aanbod van apparatuur, verbruiksgoederen en diensten bieden aan zijn wereldwijde markten.

"Deze overname is een uitstekende kans voor Flint Group op de markt van digitale oplossingen, waar we blijven streven naar ons langetermijndoel om optimale groei te realiseren door middel van productvernieuwing en uitbreiding van onze portfolio," verklaart Antoine Fady, CEO van Flint Group.

"We zijn verheugd deel uit te gaan maken van de wereldwijde Flint Group en kijken uit naar de kansen die deze acquisitie biedt voor de groei van ons bedrijf," zei Wim Maes, CEO van Xeikon, die president zal worden van de Flint Group Digital Printing Solutions-divisie en rechtstreeks aan Antoine Fady zal rapporteren.

Flint Group is een van de grootste leveranciers ter wereld van producten voor de grafische en verpakkingsindustrie. De groep is vooral bekend als inktfabrikant, maar heeft ook flexoplaten die het verwierf toen het voormalige BASF Printing Systems werd ingelijfd. In de verpakkingssector zijn de synergieën het duidelijkst: het ene bedrijf bouwt technologisch hoogstaande flexoplaatbelichters maar is in deze tak nog steeds een kleinere speler, het andere fabriceert de platen. Xeikon kan wel profiteren van de wereldwijde toegang tot de verpakkingsklanten van Flint, wanneer die voor hun kleinere oplagen een digitale pers overwegen. Flint Group heeft wereldwijd 6.600 medewerkers in dienst.

De overname vindt plaats onder voorbehoud van de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden zoals goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, en wordt naar verwachting afgerond tegen eind 2015.

Xeikon heeft zijn hoofdkantoor in Eede in Nederland en vestigingen in Lier, Ieper en Heultje in België. In Lier worden de bekende digitale persen met de rode behuizing gebouwd; de moderne fabriek in Ieper (de voormalige fabriek van Strobbe) maakt flexoplaatbelichters en onder andere ook de Polaris-plaatbelichters van Agfa voor de krantensector; in Heultje bevindt zich de tonerfabriek. Xeikon bouwt digitale rotatieve tonerkleurenpersen, waarmee beide zijden van een materiaalrol tegelijkertijd in een en dezelfde druktoren kunnen worden beprint. Het is nog steeds een uniek concept van een fabrikant die in 1993 samen met Indigo, aan de basis lag van de start van het digitaal printen in kleur.Xeikon heeft een lijn van digitale drukpersen voor commercieel, DM- en transactioneel drukwerk en voor het beprinten van etiketten. Het beprinten van zelfklevende etiketten en van verpakkingen is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke activiteit, goed voor ongeveer 60 % van de omzet van de digitale printdivisie. De verkoop van Xeikon-persen voor de label- en verpakkingsmarkt, zou dit jaar met 27 % stijgen ten opzichte van 2014. De producten en diensten van Xeikon vormen de basis voor een nieuwe divisie onder de naam Flint Group Digital Printing Solutions. Deze nieuwe divisie van Flint Group zal de conventionele en digitale printoplossingen van de groep verder verbreden, en het aanbod van apparatuur, verbruiksgoederen en diensten bieden aan zijn wereldwijde markten."Deze overname is een uitstekende kans voor Flint Group op de markt van digitale oplossingen, waar we blijven streven naar ons langetermijndoel om optimale groei te realiseren door middel van productvernieuwing en uitbreiding van onze portfolio," verklaart Antoine Fady, CEO van Flint Group. "We zijn verheugd deel uit te gaan maken van de wereldwijde Flint Group en kijken uit naar de kansen die deze acquisitie biedt voor de groei van ons bedrijf," zei Wim Maes, CEO van Xeikon, die president zal worden van de Flint Group Digital Printing Solutions-divisie en rechtstreeks aan Antoine Fady zal rapporteren. Flint Group is een van de grootste leveranciers ter wereld van producten voor de grafische en verpakkingsindustrie. De groep is vooral bekend als inktfabrikant, maar heeft ook flexoplaten die het verwierf toen het voormalige BASF Printing Systems werd ingelijfd. In de verpakkingssector zijn de synergieën het duidelijkst: het ene bedrijf bouwt technologisch hoogstaande flexoplaatbelichters maar is in deze tak nog steeds een kleinere speler, het andere fabriceert de platen. Xeikon kan wel profiteren van de wereldwijde toegang tot de verpakkingsklanten van Flint, wanneer die voor hun kleinere oplagen een digitale pers overwegen. Flint Group heeft wereldwijd 6.600 medewerkers in dienst. De overname vindt plaats onder voorbehoud van de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden zoals goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, en wordt naar verwachting afgerond tegen eind 2015.