Flint Group Packaging verhoogt opnieuw de prijzen van al zijn inkt- en coatingproducten voor flexibele verpakkingen, papier en karton en de smallebaandruk. De prijs van de inkten en vernissen was in april 2021 al een keer verhoogd. De prijsverhogingen verschillen volgens het product en worden nog in de loop van dit jaar ingevoerd.

Bevoorradingsketens in moeilijkheden

Als reden voor de prijsverhoging haalt Flint Group Packaging de moeilijke situatie in de bevoorradingsketens voor inkten en coatings aan. "Tijdens de zomerperiode is de situatie er niet op verbeterd: er zijn minder grondstoffen, verpakkingen en vervoer beschikbaar en dat heeft de kosten tot een ongezien niveau doen stijgen", legt het bedrijf in een persbericht uit. "Vooral de prijs van esters, (UV- en conventionele) harsen, pigmenten, titaandioxide (TiO2) en organische chemicaliën is gestegen. En boven op de stijging van de grondstoffenprijs komen ook nog eens prijsstijgingen voor de verpakkingen en het transport. Opmerkelijk zijn de ongeziene omvang en snelheid van de prijsverhogingen", lezen we verder nog.

"Het is duidelijk dat de inflatiedruk een aanzienlijke impact op onze bevoorradingsketens heeft. De harde concurrentie voor grondstoffen en energie op markten die nog niet hersteld zijn van de pandemie is een katalysator die de prijsverhogingen tot een ongeziene hoogte opstuwt. Bij verscheidene aspecten van de bevoorrading moeten we voortdurend oplossingen zoeken voor de moeilijke situatie op het vlak van kosten en beschikbaarheid", verklaart Doug Aldred, de chief commercial officer van Flint Group Packaging.

"Kosten zullen blijven stijgen"

Emmanuel Bareaud, de voorzitter van Flint Group Narrow Web: "Het acute tekort aan essentiële grondstoffen brengt de bevoorrading van al onze grondstoffen in gevaar. Meer bepaald bij de foto-initiators is de situatie erg prangend. Voeg daarbij nog de druk waar de internationale vervoerssector onder staat en het ligt voor de hand dat de kosten zullen blijven stijgen. Sommige grondstoffen bereiken immers een prijsniveau dat al twintig jaar en zelfs langer niet meer bereikt werd." Aldred gaat voort: "De bevoorrading veilig stellen, is onze topprioriteit (...). We werken met al onze partners in de internationale bevoorradingsketen samen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken."

Flint verwacht dat de huidige situatie tot in 2022 achteruit blijft gaan. Volgens Flint Group Packaging "zal het bedrijf, waar de contracten dat mogelijk maken, de kosten proberen op te vangen door een combinatie van doorgedreven productieverbeteringen, prijsstijgingen, indexatie en tijdelijke toeslagen."

Als reden voor de prijsverhoging haalt Flint Group Packaging de moeilijke situatie in de bevoorradingsketens voor inkten en coatings aan.
Flint Group Packaging verhoogt opnieuw de prijzen van al zijn inkt- en coatingproducten voor flexibele verpakkingen, papier en karton en de smallebaandruk. De prijs van de inkten en vernissen was in april 2021 al een keer verhoogd. De prijsverhogingen verschillen volgens het product en worden nog in de loop van dit jaar ingevoerd. Als reden voor de prijsverhoging haalt Flint Group Packaging de moeilijke situatie in de bevoorradingsketens voor inkten en coatings aan. "Tijdens de zomerperiode is de situatie er niet op verbeterd: er zijn minder grondstoffen, verpakkingen en vervoer beschikbaar en dat heeft de kosten tot een ongezien niveau doen stijgen", legt het bedrijf in een persbericht uit. "Vooral de prijs van esters, (UV- en conventionele) harsen, pigmenten, titaandioxide (TiO2) en organische chemicaliën is gestegen. En boven op de stijging van de grondstoffenprijs komen ook nog eens prijsstijgingen voor de verpakkingen en het transport. Opmerkelijk zijn de ongeziene omvang en snelheid van de prijsverhogingen", lezen we verder nog."Het is duidelijk dat de inflatiedruk een aanzienlijke impact op onze bevoorradingsketens heeft. De harde concurrentie voor grondstoffen en energie op markten die nog niet hersteld zijn van de pandemie is een katalysator die de prijsverhogingen tot een ongeziene hoogte opstuwt. Bij verscheidene aspecten van de bevoorrading moeten we voortdurend oplossingen zoeken voor de moeilijke situatie op het vlak van kosten en beschikbaarheid", verklaart Doug Aldred, de chief commercial officer van Flint Group Packaging.Emmanuel Bareaud, de voorzitter van Flint Group Narrow Web: "Het acute tekort aan essentiële grondstoffen brengt de bevoorrading van al onze grondstoffen in gevaar. Meer bepaald bij de foto-initiators is de situatie erg prangend. Voeg daarbij nog de druk waar de internationale vervoerssector onder staat en het ligt voor de hand dat de kosten zullen blijven stijgen. Sommige grondstoffen bereiken immers een prijsniveau dat al twintig jaar en zelfs langer niet meer bereikt werd." Aldred gaat voort: "De bevoorrading veilig stellen, is onze topprioriteit (...). We werken met al onze partners in de internationale bevoorradingsketen samen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken."Flint verwacht dat de huidige situatie tot in 2022 achteruit blijft gaan. Volgens Flint Group Packaging "zal het bedrijf, waar de contracten dat mogelijk maken, de kosten proberen op te vangen door een combinatie van doorgedreven productieverbeteringen, prijsstijgingen, indexatie en tijdelijke toeslagen."