De waarde van het bedrijf wordt door de financiële wereld geschat op 2,2 miljard euro. De overnemers willen een aanzienlijk deel van de schuld van 1,8 miljard euro reduceren.

De Flint Group telt vandaag 6600 medewerkers. CVC heeft lange tijd beursplannen voor Flint gehad met een eerste poging daartoe in 2010. Ook een verkoop van het bedrijf in 2012 ging niet door.

De nieuwe eigenaren willen vooral inzetten op het groeiende segment van drukinkten voor verpakkingen. Die maken reeds vandaag de helft van de omzet van Flint uit en moeten de dalende vraag naar drukinkten en drukplaten voor de tijdschriften- en krantenproductie reduceren.

Het Koch Industries conglomeraat realiseert een omzet van 115 miljard euro en is een van de grootste niet beursgenoteerde bedrijven in de VS. Charles en David Koch, de eigenaars, gelden als grote aanhangers van de conservatieve 'Tea Party' beweging.

De geschiedenis van de Flint Group is er een van overnames en consolidaties. CVC verwierf in 2004 ANI, een voormalige divisie van Akzo Nobel, en BASF Printing Systems. In 2005 werd het Amerikaanse Flint Ink Corporation overgenomen. In 2007 volgde de acquisitie van Day International, een fabrikant van rubberdoeken.

De waarde van het bedrijf wordt door de financiële wereld geschat op 2,2 miljard euro. De overnemers willen een aanzienlijk deel van de schuld van 1,8 miljard euro reduceren.De Flint Group telt vandaag 6600 medewerkers. CVC heeft lange tijd beursplannen voor Flint gehad met een eerste poging daartoe in 2010. Ook een verkoop van het bedrijf in 2012 ging niet door.De nieuwe eigenaren willen vooral inzetten op het groeiende segment van drukinkten voor verpakkingen. Die maken reeds vandaag de helft van de omzet van Flint uit en moeten de dalende vraag naar drukinkten en drukplaten voor de tijdschriften- en krantenproductie reduceren.Het Koch Industries conglomeraat realiseert een omzet van 115 miljard euro en is een van de grootste niet beursgenoteerde bedrijven in de VS. Charles en David Koch, de eigenaars, gelden als grote aanhangers van de conservatieve 'Tea Party' beweging.De geschiedenis van de Flint Group is er een van overnames en consolidaties. CVC verwierf in 2004 ANI, een voormalige divisie van Akzo Nobel, en BASF Printing Systems. In 2005 werd het Amerikaanse Flint Ink Corporation overgenomen. In 2007 volgde de acquisitie van Day International, een fabrikant van rubberdoeken.