Na strenge tests heeft de inkjetproductiepers Canon ProStream 1800 de eerste FOGRA59-certificering ontvangen, Die certificatie van FOGRA, het onderzoeksinstituut voor de grafische industrie en de media, is de opvolger van de norm FOGRA53. De verbeterde norm steunt op een aangepaste as voor de kleur grijs en op de elementen cyaan, magenta en geel die we uit de klassieke drukprocessen kennen. FOGRA garandeert de kleurenprecisie en een hoge herhaalbaarheid van de drukresultaten.

"De certificatie stelt ons in staat om van offset naar digitale druk over te stappen en daarbij dezelfde drukkwaliteit op dezelfde drager te bereiken", stelt Helen Kennett, algemeen directeur van de drukkerij Henry Ling (Verenigd Koninkrijk) die een inkjetrotatiepers ProStream 1800 geïnstalleerd heeft.

Volgens Canon kan de ProStream 1800 met vier kleuren tot 93 procent van de Pantone-kleuren reproduceren, meer bepaald de directe kleuren. Het resultaat hangt af van het gebruikte papier. "In het verleden was dat alleen haalbaar met persen die meer dan vier kleuren konden drukken", zegt Canon.

De inkjetrotatiepers ProStream 1800 drukt tot 133 m/min op uiteenlopende dragers met gramgewichten van 40 tot 300 g/m². Bovendien levert de ProStream niet alleen goede resultaten op speciaal inkjetpapier, maar dankzij de ColorGrip-behandeling in lijn ook op al dan niet gestreken offsetpapier.

Na strenge tests heeft de inkjetproductiepers Canon ProStream 1800 de eerste FOGRA59-certificering ontvangen, Die certificatie van FOGRA, het onderzoeksinstituut voor de grafische industrie en de media, is de opvolger van de norm FOGRA53. De verbeterde norm steunt op een aangepaste as voor de kleur grijs en op de elementen cyaan, magenta en geel die we uit de klassieke drukprocessen kennen. FOGRA garandeert de kleurenprecisie en een hoge herhaalbaarheid van de drukresultaten. "De certificatie stelt ons in staat om van offset naar digitale druk over te stappen en daarbij dezelfde drukkwaliteit op dezelfde drager te bereiken", stelt Helen Kennett, algemeen directeur van de drukkerij Henry Ling (Verenigd Koninkrijk) die een inkjetrotatiepers ProStream 1800 geïnstalleerd heeft.Volgens Canon kan de ProStream 1800 met vier kleuren tot 93 procent van de Pantone-kleuren reproduceren, meer bepaald de directe kleuren. Het resultaat hangt af van het gebruikte papier. "In het verleden was dat alleen haalbaar met persen die meer dan vier kleuren konden drukken", zegt Canon. De inkjetrotatiepers ProStream 1800 drukt tot 133 m/min op uiteenlopende dragers met gramgewichten van 40 tot 300 g/m². Bovendien levert de ProStream niet alleen goede resultaten op speciaal inkjetpapier, maar dankzij de ColorGrip-behandeling in lijn ook op al dan niet gestreken offsetpapier.