'World Unseen' is ontworpen om fotografie voor iedereen toegankelijk te maken. In België zal dat in samenwerking zijn met de Brailleliga en fotografe, en tevens Canon Ambassador, Lieve Blancquaert in het Cultuurcentrum in Mechelen. Op dit moment vindt daar al de tentoonstelling 'Wij Zijn Europa' plaats. Met dit fotoproject heeft Blancquaert vastgelegd hoe Europa er vandaag uitziet. Dit heeft ze gedaan aan de hand van persoonlijke verhalen en door actuele thema's in beeld te brengen. Wat zijn de uitdagingen van de mensen in de Europese Unie en waar kunnen we juist trots op zijn? Een indrukwekkende reis door het Europa van vandaag.

Tot 4 mm reliëf

Om deze tentoonstelling nu ook toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende personen, wordt de expositie vergezeld van 'elevated prints', audiobeschrijvingen, soundscapes en brailleprints voor een tastbare ervaring voor iedereen. "Dit is een mooie toepassing van onze Arizona-printers waarmee we nu tot 4 mm reliëf kunnen printen", zegt Filip Vandenbempt van Canon Benelux. "Wij geloven heel sterk in de kracht van beelden, en hoe ze de verandering die we willen zien in onze samenleving kunnen stimuleren. Wij zijn dus erg blij dat we ze ook kunnen delen met blinde en slechtziende personen."

De expo maakt gebruik van 'elevated prints', audiobeschrijvingen, soundscapes en brailleprints voor een tastbare ervaring voor iedereen.

'Wij Zijn Europa x World Unseen' is te zien van 19 tot en met 30 juni 2024 in het Cultuurcentrum Mechelen. Een standaardticket kost 12 euro, mensen met een visuele handicap bezoeken de expo gratis (met de steun van Canon België).

'World Unseen' is ontworpen om fotografie voor iedereen toegankelijk te maken. In België zal dat in samenwerking zijn met de Brailleliga en fotografe, en tevens Canon Ambassador, Lieve Blancquaert in het Cultuurcentrum in Mechelen. Op dit moment vindt daar al de tentoonstelling 'Wij Zijn Europa' plaats. Met dit fotoproject heeft Blancquaert vastgelegd hoe Europa er vandaag uitziet. Dit heeft ze gedaan aan de hand van persoonlijke verhalen en door actuele thema's in beeld te brengen. Wat zijn de uitdagingen van de mensen in de Europese Unie en waar kunnen we juist trots op zijn? Een indrukwekkende reis door het Europa van vandaag.Om deze tentoonstelling nu ook toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende personen, wordt de expositie vergezeld van 'elevated prints', audiobeschrijvingen, soundscapes en brailleprints voor een tastbare ervaring voor iedereen. "Dit is een mooie toepassing van onze Arizona-printers waarmee we nu tot 4 mm reliëf kunnen printen", zegt Filip Vandenbempt van Canon Benelux. "Wij geloven heel sterk in de kracht van beelden, en hoe ze de verandering die we willen zien in onze samenleving kunnen stimuleren. Wij zijn dus erg blij dat we ze ook kunnen delen met blinde en slechtziende personen."