In deze mondiale norm zouden eisen moeten worden vastgelegd over de traceerbaarheid van bosproducten, waaronder ook grafisch papier.

Terwijl de initiatiefnemers van de nieuwe ISO-norm zeggen te streven naar meer duidelijkheid zodat er een einde kan komen aan de huidige dubbele certificering volgens FSC- én PEFC-criteria, menen FSC en PEFC juist dat een nieuwe ISO-norm niets toevoegt omdat beide keurmerken reeds breed geaccepteerd zijn.

Ondanks deze bezwaren ging de Technical Management Board (TMB) van ISO in september akkoord met het voorstel. Wel dient het Project Comité (PC), waarin ook het Belgische Bureau voor Normalisatie NBN deelneemt, ook FSC en PEFC bij haar activiteiten te betrekken.

In deze mondiale norm zouden eisen moeten worden vastgelegd over de traceerbaarheid van bosproducten, waaronder ook grafisch papier. Terwijl de initiatiefnemers van de nieuwe ISO-norm zeggen te streven naar meer duidelijkheid zodat er een einde kan komen aan de huidige dubbele certificering volgens FSC- én PEFC-criteria, menen FSC en PEFC juist dat een nieuwe ISO-norm niets toevoegt omdat beide keurmerken reeds breed geaccepteerd zijn. Ondanks deze bezwaren ging de Technical Management Board (TMB) van ISO in september akkoord met het voorstel. Wel dient het Project Comité (PC), waarin ook het Belgische Bureau voor Normalisatie NBN deelneemt, ook FSC en PEFC bij haar activiteiten te betrekken.