Op het vlak van inkjetinkten is Fujifilm een technologische partner voor constructeurs van uitrustingen, assemblagebedrijven en inktontwerpers. Met zijn nieuwe investering verdubbelt Fujifilm zijn productiecapaciteit voor dispersiepigmenten om tegemoet te komen aan de groeiende en internationale behoefte van de inkjetdruksector. Een eerste vergelijkbare fabriek werd vorig jaar in de VS opgeleverd en draait vanaf de lente 2022 productie om de bestaande productiecapaciteit in Europa aan te vullen.

De bouw van het nieuwe complex, met een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter, is in maart van dit jaar op de bestaande site in Delaware van start gegaan. De fabriek moet in de zomer van 2023 operationeel zijn. Er worden dertig banen gecreëerd op domeinen zoals kwaliteitscontrole, engineering, productie en administratie.

Grondstof voor inkjetinkten op waterbasis

De pigmentdispersies RxD van Fujifilm spelen een rol in de ontwikkeling van inkjetinkten op waterbasis. Volgens de fabrikant worden die in uiteenlopende inkjetmarkten die een sterke groei kennen, gebruikt: verpakkingsdruk, textieldruk en handelsdruk.

"We zijn ervan overtuigd dat de ontwikkelingen op het domein van de inkten op waterbasis er zullen toe bijdragen dat nieuwe markten op de inkjettechnologie overstappen", zegt Ian Wilkinson, voorzitter en directeur van Fujifilm Imaging Colorants, Inc.

Op het vlak van inkjetinkten is Fujifilm een technologische partner voor constructeurs van uitrustingen, assemblagebedrijven en inktontwerpers. Met zijn nieuwe investering verdubbelt Fujifilm zijn productiecapaciteit voor dispersiepigmenten om tegemoet te komen aan de groeiende en internationale behoefte van de inkjetdruksector. Een eerste vergelijkbare fabriek werd vorig jaar in de VS opgeleverd en draait vanaf de lente 2022 productie om de bestaande productiecapaciteit in Europa aan te vullen.De bouw van het nieuwe complex, met een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter, is in maart van dit jaar op de bestaande site in Delaware van start gegaan. De fabriek moet in de zomer van 2023 operationeel zijn. Er worden dertig banen gecreëerd op domeinen zoals kwaliteitscontrole, engineering, productie en administratie.De pigmentdispersies RxD van Fujifilm spelen een rol in de ontwikkeling van inkjetinkten op waterbasis. Volgens de fabrikant worden die in uiteenlopende inkjetmarkten die een sterke groei kennen, gebruikt: verpakkingsdruk, textieldruk en handelsdruk. "We zijn ervan overtuigd dat de ontwikkelingen op het domein van de inkten op waterbasis er zullen toe bijdragen dat nieuwe markten op de inkjettechnologie overstappen", zegt Ian Wilkinson, voorzitter en directeur van Fujifilm Imaging Colorants, Inc.