In Broadstairs produceerde Fujifilm al inkjet-, flexo- en zeefdrukinkten plus verbruiksgoederen voor de prepress. De nieuwe investering - 4 miljoen euro waarbij je nog 2,5 miljoen euro onderzoek en ontwikkeling moet bijtellen - zal de productiecapaciteit voor inkjetinkten verdubbelen, tot 6.000 ton per jaar. Een uitbreiding die de verkoopprognoses van Fujifilm voor de volgende jaren weerspiegelt. De productenwaaier gaat van cartouches van 250 ml voor het drukken van RFID-etiketten tot containers van 10 liter voor grootformaat printers.

"Het is onze bedoeling om van inkt een even belangrijk product voor Fujifilm te maken als de film ooit geweest is," verklaarde Peter Kenehan, directeur grootformaat, in een interview met onze collega's van PrintWeek. "Alles draait rond de substitutie van analoge processen door digitale processen. Als we een nieuwe fabriek gebouwd hebben, is dat niet om genoegen te nemen met een klein percentage van de markt."

In de vestiging van Broadstairs werken 340 mensen en meer dan 80% daarvan is nu actief in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van inkjetinkten.

In Broadstairs produceerde Fujifilm al inkjet-, flexo- en zeefdrukinkten plus verbruiksgoederen voor de prepress. De nieuwe investering - 4 miljoen euro waarbij je nog 2,5 miljoen euro onderzoek en ontwikkeling moet bijtellen - zal de productiecapaciteit voor inkjetinkten verdubbelen, tot 6.000 ton per jaar. Een uitbreiding die de verkoopprognoses van Fujifilm voor de volgende jaren weerspiegelt. De productenwaaier gaat van cartouches van 250 ml voor het drukken van RFID-etiketten tot containers van 10 liter voor grootformaat printers. "Het is onze bedoeling om van inkt een even belangrijk product voor Fujifilm te maken als de film ooit geweest is," verklaarde Peter Kenehan, directeur grootformaat, in een interview met onze collega's van PrintWeek. "Alles draait rond de substitutie van analoge processen door digitale processen. Als we een nieuwe fabriek gebouwd hebben, is dat niet om genoegen te nemen met een klein percentage van de markt." In de vestiging van Broadstairs werken 340 mensen en meer dan 80% daarvan is nu actief in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van inkjetinkten.