Op 28 en 29 september demonstreerde Fujifilm in het APTC in Zaventem voor het eerst de nieuwe digitale Jet Press 750S High Speed Model voor een levend publiek. In april werd de B2 inkjet pers alleen digitaal voorgesteld op de virtuele Drupa. Vanaf november is de digitale vellenpers beschikbaar op de markt.

Duitsland en Spanje

De eerste installaties van de 750S High Speed Model gebeuren in Duitsland bij verpakkingsdrukker Ebro Color GmbH in Albstadt en in Spanje bij Graficas la Paz. Van de voorganger, de Jet Press 750S, zijn er volgens Taro Aoki, head of digital press solutions bij Fujifilm Graphic Systems EMEA, wereldwijd 250 machines geïnstalleerd. De digitale persen halen volgens Fujifilm een uptime van meer dan negentig procent.

Met het hogesnelheidsmodel heeft Fujifilm de ambitie om meer drukopdrachten te migreren van offsetpersen naar de digitale technologie. De robuuste Jet Press 750S High Speed Model is gebouwd op een standaard offset chassis en haalt in de hoge prestatiemodus (1200 x 600 dpi) een productiesnelheid van 5.400 vellen per uur. Dat is anderhalve keer sneller dan de 750S.

Minder inktverbruik

In de hoge kwaliteitsmodus (1200 x 1200 dpi) zakt de snelheid terug naar 3.600 vellen per uur omwille van de primerstap. Overschakelen van de ene modus naar de andere kan volgens Fujifilm op vijf minuten tijd. Door het inzetten van de nieuwe watergebaseerde Vividia HS-inkt daalt het inktverbruik gemiddeld met 25 procent in vergelijking met de standaard 750S.

De eerste installaties gebeuren in Duitsland (Ebro ColornGmbH) en Spanje (Graficas la Paz).
De Jet Press 750 S kan worden geüpgraded naar een High Speed Model.
Op 28 en 29 september demonstreerde Fujifilm in het APTC in Zaventem voor het eerst de nieuwe digitale Jet Press 750S High Speed Model voor een levend publiek. In april werd de B2 inkjet pers alleen digitaal voorgesteld op de virtuele Drupa. Vanaf november is de digitale vellenpers beschikbaar op de markt.De eerste installaties van de 750S High Speed Model gebeuren in Duitsland bij verpakkingsdrukker Ebro Color GmbH in Albstadt en in Spanje bij Graficas la Paz. Van de voorganger, de Jet Press 750S, zijn er volgens Taro Aoki, head of digital press solutions bij Fujifilm Graphic Systems EMEA, wereldwijd 250 machines geïnstalleerd. De digitale persen halen volgens Fujifilm een uptime van meer dan negentig procent.Met het hogesnelheidsmodel heeft Fujifilm de ambitie om meer drukopdrachten te migreren van offsetpersen naar de digitale technologie. De robuuste Jet Press 750S High Speed Model is gebouwd op een standaard offset chassis en haalt in de hoge prestatiemodus (1200 x 600 dpi) een productiesnelheid van 5.400 vellen per uur. Dat is anderhalve keer sneller dan de 750S.In de hoge kwaliteitsmodus (1200 x 1200 dpi) zakt de snelheid terug naar 3.600 vellen per uur omwille van de primerstap. Overschakelen van de ene modus naar de andere kan volgens Fujifilm op vijf minuten tijd. Door het inzetten van de nieuwe watergebaseerde Vividia HS-inkt daalt het inktverbruik gemiddeld met 25 procent in vergelijking met de standaard 750S.