Fujifilms Jet Press 750S High Speed Model stond opnieuw centraal op het evenement. De B2-inkjetpers kreeg een nieuwe modus. In de high-performance modus levert deze digitale pers 5.400 vel per uur. In de ultrahoge kwaliteitsmodus produceert de pers 3.600 vel per uur. De nieuwe modus positioneert zich tussen de twee voorgaande in en legt het accent op performantie.

Momentum voor digitaal

Taro Aoki, head of Digital Press Solutions bij Fujifilm Europe, ziet in de huidige moeilijke conjunctuur een momentum voor digitale oplossingen. "Omwille van de stijgende energiekosten en dure papierprijzen is de industrie op zoek naar meer efficiëntie in de printproductie, minder afval. Onze digitale persen hebben een lagere CO2-footprint dan analoge machines", claimt de topman.

Tijdens het evenement werd ook een videolink gemaakt met het R&D-center van Fujifilm Unigraphica in Liechtenstein. De inkjetsysteemintegrator werd op 1 juli 2022 overgenomen. Joseph Schweiger, de managing director van Unigraphica, toonde nieuwe configuraties op basis van Samba-printkoptechnologie waarbij inkjetprintkoppen, inkt- en beeldoptimalisatie worden samengebracht in hybride of op maat gemaakte printsystemen die kunnen worden geïntegreerd in conventionele productieprocessen.

Flexibele verpakkingen

Fujifilm presenteerde ook de nieuwe Revoria-reeks van op toner gebaseerde digitale persen. Er was een live demonstratie van de Revoria Press PC1120 (zes kleuren) voor de high-end professionele printmarkt. Daarnaast was er de Revoria Press E1-serie, een monochrome productieprinter.

Het programma sloot af met een live verbinding naar het R&D-centrum van Fujifilm in Japan. Voor de label- en verpakkingsmarkt toonde de Japanse groep voor het eerst de Jet Press FP790 pers voor flexibele verpakkingen. Deze watergebaseerde single pass inkjetpers wordt momenteel in de Verenigd Staten uitgetest bij een eerste klant. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt ook in Europa een eerste proefopstelling verwacht om dan in de tweede helft van 2023 voor klanten beschikbaar te zijn.

Fujifilms Jet Press 750S High Speed Model stond opnieuw centraal op het evenement. De B2-inkjetpers kreeg een nieuwe modus. In de high-performance modus levert deze digitale pers 5.400 vel per uur. In de ultrahoge kwaliteitsmodus produceert de pers 3.600 vel per uur. De nieuwe modus positioneert zich tussen de twee voorgaande in en legt het accent op performantie.Taro Aoki, head of Digital Press Solutions bij Fujifilm Europe, ziet in de huidige moeilijke conjunctuur een momentum voor digitale oplossingen. "Omwille van de stijgende energiekosten en dure papierprijzen is de industrie op zoek naar meer efficiëntie in de printproductie, minder afval. Onze digitale persen hebben een lagere CO2-footprint dan analoge machines", claimt de topman.Tijdens het evenement werd ook een videolink gemaakt met het R&D-center van Fujifilm Unigraphica in Liechtenstein. De inkjetsysteemintegrator werd op 1 juli 2022 overgenomen. Joseph Schweiger, de managing director van Unigraphica, toonde nieuwe configuraties op basis van Samba-printkoptechnologie waarbij inkjetprintkoppen, inkt- en beeldoptimalisatie worden samengebracht in hybride of op maat gemaakte printsystemen die kunnen worden geïntegreerd in conventionele productieprocessen.Fujifilm presenteerde ook de nieuwe Revoria-reeks van op toner gebaseerde digitale persen. Er was een live demonstratie van de Revoria Press PC1120 (zes kleuren) voor de high-end professionele printmarkt. Daarnaast was er de Revoria Press E1-serie, een monochrome productieprinter.Het programma sloot af met een live verbinding naar het R&D-centrum van Fujifilm in Japan. Voor de label- en verpakkingsmarkt toonde de Japanse groep voor het eerst de Jet Press FP790 pers voor flexibele verpakkingen. Deze watergebaseerde single pass inkjetpers wordt momenteel in de Verenigd Staten uitgetest bij een eerste klant. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt ook in Europa een eerste proefopstelling verwacht om dan in de tweede helft van 2023 voor klanten beschikbaar te zijn.