Fujifilm organiseerde eind januari het Peak Performance Print-event voor klanten, partners en vakpers in het nieuwe Print Experience Centre in Ratingen, nabij Düsseldorf. Een van de blikvangers was de demonstratie van de Revoria Press GC12500, de eerste B2 digitale vellenpers op de markt die droge tonertechnologie gebruikt. De officiële lancering is voor later dit voorjaar. De tonerpers zal beschikbaar zijn vanaf een budget van ongeveer een miljoen euro.

Droge toner

Voor de volumineuze Revoria Press GC12500 is een installatieruimte nodig van 11,9 meter op 7,5 meter, de industriële pers weegt 9 ton. De maximale snelheid bedraagt 2500 vellen per uur bij enkelzijdig drukken. De Revoria GC12500 kan dubbelzijdig printen op papier tot 750 x 662 mm, het grootste B2-velformaat voor digitale persen in de branche. "Dit betekent dat de pers zes 64 tot 450 grams A4-pagina's per vel kan printen en dat op een breder scala aan substraten, waaronder synthetisch papier", stelt Alfonso Garcia Laiz, European Print On Demand product manager bij Fujifilm Europe, tijdens de demo. Het mediagewicht kan variëren van 64 tot 450 g/m². Fujifilm ontwikkelde de Super EA Eco-toner voor de Revoria GC12500. "Daarnaast heeft Fujifilm de typische productielijn drastisch ingekort door het inlegapparaat, de stapelaar en het bedieningspaneel samen te brengen aan één kant voor een meer effectieve bediening voor de operator", zegt Garcia Laiz. Volgens Taro Aoki, hoofd digitale persen van Fujifilm Graphic Communications Europa, wordt de eerste Revoria Press GC12500 momenteel getest bij een klant in Italië.

Flexibele verpakkingen

Op het Peak Performance Print-event maakte Fujifilm ook bekend dat Eco Flexibles in Northhampton (VK) de bètatesten van de Jet Press FP790 heeft afgerond en de nieuwe digitale flexibele verpakkingspers heeft aangeschaft. Daarmee is het Engelse bedrijf de eerste Jet Press FP790-klant buiten Japan. Eco Flexibles werkt nauw samen met retailers, merkeigenaren en voedselproducenten en ontwikkelt recycleerbare flexibele verpakkingsoplossingen van monopolymeer en papier. "Met deze investering van meerdere miljoenen bieden we onze klanten digitale perstechnologie met alle aantrekkelijke voordelen, zoals: printen in zeer kleine oplagen en met variabele data, snelle doorlooptijden en uitstekende grafische prestaties die die van traditionele analoge printtechnieken overstijgen", zegt David Smith, algemeen manager van Eco Flexibles.

(vlnr:) Simon Buswell (Eco Flexibles), Taku Ueno (Fujifilm Europe), Manuel Schrutt (Fujifilm Europe) en Matt Francklow (Eco Flexibles) bij de Jet Press FP790.
Fujifilm organiseerde eind januari het Peak Performance Print-event voor klanten, partners en vakpers in het nieuwe Print Experience Centre in Ratingen, nabij Düsseldorf. Een van de blikvangers was de demonstratie van de Revoria Press GC12500, de eerste B2 digitale vellenpers op de markt die droge tonertechnologie gebruikt. De officiële lancering is voor later dit voorjaar. De tonerpers zal beschikbaar zijn vanaf een budget van ongeveer een miljoen euro.Voor de volumineuze Revoria Press GC12500 is een installatieruimte nodig van 11,9 meter op 7,5 meter, de industriële pers weegt 9 ton. De maximale snelheid bedraagt 2500 vellen per uur bij enkelzijdig drukken. De Revoria GC12500 kan dubbelzijdig printen op papier tot 750 x 662 mm, het grootste B2-velformaat voor digitale persen in de branche. "Dit betekent dat de pers zes 64 tot 450 grams A4-pagina's per vel kan printen en dat op een breder scala aan substraten, waaronder synthetisch papier", stelt Alfonso Garcia Laiz, European Print On Demand product manager bij Fujifilm Europe, tijdens de demo. Het mediagewicht kan variëren van 64 tot 450 g/m². Fujifilm ontwikkelde de Super EA Eco-toner voor de Revoria GC12500. "Daarnaast heeft Fujifilm de typische productielijn drastisch ingekort door het inlegapparaat, de stapelaar en het bedieningspaneel samen te brengen aan één kant voor een meer effectieve bediening voor de operator", zegt Garcia Laiz. Volgens Taro Aoki, hoofd digitale persen van Fujifilm Graphic Communications Europa, wordt de eerste Revoria Press GC12500 momenteel getest bij een klant in Italië.Op het Peak Performance Print-event maakte Fujifilm ook bekend dat Eco Flexibles in Northhampton (VK) de bètatesten van de Jet Press FP790 heeft afgerond en de nieuwe digitale flexibele verpakkingspers heeft aangeschaft. Daarmee is het Engelse bedrijf de eerste Jet Press FP790-klant buiten Japan. Eco Flexibles werkt nauw samen met retailers, merkeigenaren en voedselproducenten en ontwikkelt recycleerbare flexibele verpakkingsoplossingen van monopolymeer en papier. "Met deze investering van meerdere miljoenen bieden we onze klanten digitale perstechnologie met alle aantrekkelijke voordelen, zoals: printen in zeer kleine oplagen en met variabele data, snelle doorlooptijden en uitstekende grafische prestaties die die van traditionele analoge printtechnieken overstijgen", zegt David Smith, algemeen manager van Eco Flexibles.