Fujifilm Graphic Communications heeft samen met het Duitse Henkel Adhesive Technologies getest in welke mate de inkjetinkten op waterbasis van de Jet Press FP790 compatibel zijn met de solventvrije lamineerfilms van Henkel. Dat laatste bedrijf neemt op het vlak van lijmen, waterdichte films en functionele, innovatieve bekledingen voor de verpakkingssector een internationale leidersplaats in.

Overtuigende tests

Tijdens de ontwikkeling van de Jet Press FP790 werd de combinatie van drukwerk met solventvrije lamineerfilms in het aanbod van Henkel grondig uitgetest. Fujifilm en Henkel onderzochten in welke mate de films compatibel zijn met de inkt van de Jet Press FP790, en stelden ook de hechting en de lamineereigenschappen op de proef.

"Op basis van de uitstekende resultaten en de positieve besluiten van deze strenge tests, kiest Fujifilm ervoor om de solventvrije lamineerfilms van Henkel aan te bevelen voor zijn digitale pers Jet Press FP790 die bedoeld is om soepele verpakkingen te bedrukken", deelt Fujifilm mee.

"De toekomstige gebruikers van onze nieuwe, digitale verpakkingsoplossing weten dat wanneer ze voor de solventvrije lamineerfilms van Henkel opteren, de compatibiliteit met de persen, de optimale hechting en de lamineereigenschappen gegarandeerd zijn, en dat voor een ruime waaier toepassingen van soepele verpakkingen", vertelt Manuel Schrutt nog, head of Packaging bij Fujifilm.

De Jet Press FP790 van Fujifilm heeft een baanbreedte van 790 mm, kan meer dan 90 procent van het Pantone-kleurenspectrum reproduceren en beschikt over twee kanalen voor witte inkt.

De nieuwe inkjetoplossing van Fujifilm en voorbeelden van de lamineerfilms van Henkel worden op de stand van Fujifilm op Interpack 2023 voorgesteld. Die internationale vakbeurs beurs vindt plaats in het Duitse Düsseldorf, van 4 tot 10 mei 2023.

Nordmeccanica vult het lijstje strategische partners aan

Nadat Fujifilm eerder al partnerships met Hybrid Software en Henkel Adhesive Technologies gesloten had, werkt het bedrijf nu ook met Nordmeccanica samen aan de Jet Press FP790. Nordmeccanica is gespecialiseerd in technologieën om metalen te bekleden en andere dragers te lamineren en te metalliseren.

De twee bedrijven voeren samen een reeks van productietests uit om te beoordelen in welke mate de digitale inkjetpers Jet Press FP790 geschikt is voor de sector van de soepele voedingsverpakkingen. Bij de recentste test werden Simplex-machines gebruikt - Simplex is het aanbod lamineermachines (2 lagen) van Nordmeccanica waarmee solventvrije lijm aangebracht wordt. De test werd in het proeflaboratorium van Henkel uitgevoerd.

Met zijn nieuwe inkjetpers wil Fujifilm zowel de hoogste drukkwaliteit als een snelle return op de investering bieden. "Om dat mogelijk te maken is het essentieel dat de pers perfect kan samenwerken met de nieuwste technologieën, ongeacht of dat software, dragers, lijmen of afwerkingsoplossingen zijn", verklaart Reynald Barillot, Category manager, Digital Packaging van Fujifilm. "We kunnen duidelijk aantonen dat de nieuwe Jet Press FP790 perfect compatibel is en zich zonder problemen - als een digitale 'plug and play'-oplossing - in bestaande productieomgevingen kan integreren."

De nieuwe digitale pers van Fujifilm, die met inkten op waterbasis werkt, vormt in combinatie met de solventvrije lijmen van Henkel en de solventvrije lamineertechniek van Nordmeccanica een duurzamere en milieuvriendelijkere productieomgeving. "De pers stelt de verpakkingsproducenten overigens in staat om te voldoen aan de almaar striktere milieuvoorschriften die vandaag niet meer weg te denken zijn uit onze sector", verklaart Michele Zanutto, directeur O&O en Technologie bij Nordmeccanica.

De teststalen die met het gamma solventvrije lamineermachines Simplex van Nordmeccanica vervaardigd werden, zullen op de stand van Fujifilm op Interpack voorgesteld worden.

Fujifilm Graphic Communications heeft samen met het Duitse Henkel Adhesive Technologies getest in welke mate de inkjetinkten op waterbasis van de Jet Press FP790 compatibel zijn met de solventvrije lamineerfilms van Henkel. Dat laatste bedrijf neemt op het vlak van lijmen, waterdichte films en functionele, innovatieve bekledingen voor de verpakkingssector een internationale leidersplaats in.Tijdens de ontwikkeling van de Jet Press FP790 werd de combinatie van drukwerk met solventvrije lamineerfilms in het aanbod van Henkel grondig uitgetest. Fujifilm en Henkel onderzochten in welke mate de films compatibel zijn met de inkt van de Jet Press FP790, en stelden ook de hechting en de lamineereigenschappen op de proef."Op basis van de uitstekende resultaten en de positieve besluiten van deze strenge tests, kiest Fujifilm ervoor om de solventvrije lamineerfilms van Henkel aan te bevelen voor zijn digitale pers Jet Press FP790 die bedoeld is om soepele verpakkingen te bedrukken", deelt Fujifilm mee."De toekomstige gebruikers van onze nieuwe, digitale verpakkingsoplossing weten dat wanneer ze voor de solventvrije lamineerfilms van Henkel opteren, de compatibiliteit met de persen, de optimale hechting en de lamineereigenschappen gegarandeerd zijn, en dat voor een ruime waaier toepassingen van soepele verpakkingen", vertelt Manuel Schrutt nog, head of Packaging bij Fujifilm.De Jet Press FP790 van Fujifilm heeft een baanbreedte van 790 mm, kan meer dan 90 procent van het Pantone-kleurenspectrum reproduceren en beschikt over twee kanalen voor witte inkt.De nieuwe inkjetoplossing van Fujifilm en voorbeelden van de lamineerfilms van Henkel worden op de stand van Fujifilm op Interpack 2023 voorgesteld. Die internationale vakbeurs beurs vindt plaats in het Duitse Düsseldorf, van 4 tot 10 mei 2023.