Fujifilm wijt de nieuwe prijsverhoging "aan de aanzienlijke en blijvende stijging van de grondstoffenprijs en de logistieke kosten". Vanaf 1 november 2021 worden de aluminium offsetplaten gemiddeld 0,70 euro per vierkante meter duurder.

Aluminium

"Fujifilm heeft zich ingespannen om de prijsverhoging van de grondstoffen op te vangen door zijn productiviteit te verbeteren en daardoor zijn eigen exploitatiekosten te verminderen. In het geval van aluminium echter kan de omvang van de kostenstijging niet meer op die manier beheerst worden. Fujifilm zal de andere kostenstijgingen blijven compenseren, zoals variaties in wisselkoersen, energie en papier", verdedigt de constructeur zich in een persbericht. Fujifilm berekent de prijsverhoging van zijn platen volgens de 'London Metal Exchange', die elke maand aangepast wordt. De klanten in de EMEA-regio worden van de details van de nieuwe structuur op de hoogte gebracht.

Vast tarief

"Voor de drukkers die voor hun platen een vast tarief op lange termijn wensen, garandeert het programma 'Platesense' van Fujifilm een stabiele prijs: binnen dat initiatief beheert Fujifilm diverse prepresselementen voor de drukkers, met inbegrip van de bevoorrading met platen en het ophalen van het afval. Daarvoor wordt een maandelijkse forfait aangerekend wat de bedrijven helpt om hun plaatproductie efficiënter te beheren en om uiteindelijk hun kosten te verminderen", stelt de groep.

Grondstoffen en logistiek

Taku Ueno, senior vice president van Fujifilm Graphic Systems, EMEA, onderstreept: "Eerder dit jaar hebben we onze klanten op de hoogte gebracht van de kostenstijging voor grondstoffen en logistiek. De voorbije maanden is de situatie blijven evolueren tot er nu een ongezien niveau bereikt is. Hoewel die situatie te betreuren is en we perfect begrijpen dat die omstandigheden extreem moeilijk zijn voor onze klanten, wordt die prijsverhoging gecompenseerd door de waardestijging van het aluminiumafval."

Fujifilm wijt de nieuwe prijsverhoging "aan de aanzienlijke en blijvende stijging van de grondstoffenprijs en de logistieke kosten". Vanaf 1 november 2021 worden de aluminium offsetplaten gemiddeld 0,70 euro per vierkante meter duurder."Fujifilm heeft zich ingespannen om de prijsverhoging van de grondstoffen op te vangen door zijn productiviteit te verbeteren en daardoor zijn eigen exploitatiekosten te verminderen. In het geval van aluminium echter kan de omvang van de kostenstijging niet meer op die manier beheerst worden. Fujifilm zal de andere kostenstijgingen blijven compenseren, zoals variaties in wisselkoersen, energie en papier", verdedigt de constructeur zich in een persbericht. Fujifilm berekent de prijsverhoging van zijn platen volgens de 'London Metal Exchange', die elke maand aangepast wordt. De klanten in de EMEA-regio worden van de details van de nieuwe structuur op de hoogte gebracht."Voor de drukkers die voor hun platen een vast tarief op lange termijn wensen, garandeert het programma 'Platesense' van Fujifilm een stabiele prijs: binnen dat initiatief beheert Fujifilm diverse prepresselementen voor de drukkers, met inbegrip van de bevoorrading met platen en het ophalen van het afval. Daarvoor wordt een maandelijkse forfait aangerekend wat de bedrijven helpt om hun plaatproductie efficiënter te beheren en om uiteindelijk hun kosten te verminderen", stelt de groep. Taku Ueno, senior vice president van Fujifilm Graphic Systems, EMEA, onderstreept: "Eerder dit jaar hebben we onze klanten op de hoogte gebracht van de kostenstijging voor grondstoffen en logistiek. De voorbije maanden is de situatie blijven evolueren tot er nu een ongezien niveau bereikt is. Hoewel die situatie te betreuren is en we perfect begrijpen dat die omstandigheden extreem moeilijk zijn voor onze klanten, wordt die prijsverhoging gecompenseerd door de waardestijging van het aluminiumafval."