Fujifilm ziet de markt van de verpakkingsdruk als een nieuw groeidomein. Daarom heeft de producent de Jet Press FP790 ontwikkeld, een digitale inkjetpers die met inkten op waterbasis werkt en geschikt is om soepele voedingsverpakkingen te drukken.

De nieuwe inkjetpers weet een hoge productiviteit met kleine en middelgrote oplagen te verzoenen. Ze heeft een maximumbreedte van 790 mm (drager) en een druksnelheid van 50 m/min. Van opdracht wisselen en de pers opnieuw instellen kan in tien minuten. Dat maakt het eenvoudig om de pers met analoge uitrustingen te combineren.

De Jet Press FP790 maakt gebruikt van CMYK-inkten die 90 procent van alle Pantone-tinten kunnen weergeven. Daarnaast is de pers ook uitgerust met twee rails voor printkoppen om witte inkt aan te brengen zodat een hoge mate van opaciteit bereikt wordt om 'opvallende' productverpakkingen te vervaardigen.

Volgens plan brengt Fujifilm de Jet Press FP790 in de herfst van 2021 uit op de Noord-Amerikaanse markt, waarna geleidelijk de andere regio's (o.a. Europa) volgen.

Fujifilm ziet de markt van de verpakkingsdruk als een nieuw groeidomein. Daarom heeft de producent de Jet Press FP790 ontwikkeld, een digitale inkjetpers die met inkten op waterbasis werkt en geschikt is om soepele voedingsverpakkingen te drukken.De nieuwe inkjetpers weet een hoge productiviteit met kleine en middelgrote oplagen te verzoenen. Ze heeft een maximumbreedte van 790 mm (drager) en een druksnelheid van 50 m/min. Van opdracht wisselen en de pers opnieuw instellen kan in tien minuten. Dat maakt het eenvoudig om de pers met analoge uitrustingen te combineren.De Jet Press FP790 maakt gebruikt van CMYK-inkten die 90 procent van alle Pantone-tinten kunnen weergeven. Daarnaast is de pers ook uitgerust met twee rails voor printkoppen om witte inkt aan te brengen zodat een hoge mate van opaciteit bereikt wordt om 'opvallende' productverpakkingen te vervaardigen.Volgens plan brengt Fujifilm de Jet Press FP790 in de herfst van 2021 uit op de Noord-Amerikaanse markt, waarna geleidelijk de andere regio's (o.a. Europa) volgen.