Begin 2024 zal Fujifilm de mogelijkheden van zijn nieuwe Revoria-tonerpers voor het eerst aan een Europees publiek demonstreren. Op dat event worden ook andere technologische nieuwigheden op het gebied van toners en inkjet voorgesteld voor commercieel drukwerk en verpakkingen (vouwkarton).

Vellenpers met droge toner

De Revoria Press GC12500 is de eerste digitale B2-vellenpers op de markt die met droge toners werkt, claimt Fujifilm. Volgens de fabrikant is de pers een efficiënte oplossing voor de productie van hoogwaardig drukwerk op B2-formaat. Met de Super EA Eco-toner die Fujifilm zelf produceert.

Taro Aoki, hoofd digitale persen van Fujifilm Graphic Communications Europa, geeft meer toelichting: "De introductie van de Revoria Press GC12500 markeert een belangrijke mijlpaal voor Fujifilm. Voortbouwend op het succes van zowel de Revoria-serie als de Jet Press 750S High Speed Model is dit de perfecte aanvulling op ons groeiende assortiment digitale persen voor een breed scala aan markteisen, waardoor we het beste van zowel toner- als inkjettechnologie kunnen aanbieden."

De Revoria Press GC12500 kan papier tot 750 x 662 mm recto-verso bedrukken. Dat is het grootste B2-formaat voor een digitale pers in de sector - zes A4-pagina's per vel dus. Een extra troef is dat ze niet alleen verschillende papiergewichten aankan, van 64 tot 450 g/m², maar ook een ruime waaier andere dragers, met inbegrip van synthetische papiersoorten. Bovendien heeft Fujifilm de standaard productielijn ingekort door de lader, de stapeleenheid en het bedieningspaneel langs één kant van de pers te groeperen om het de operator eenvoudiger te maken.

Event voor drukkers en distributeurs

Op het volgende 'Peak Performance Print'-event van Fujifilm staan ook demonstraties gepland van de andere digitale persen van Fujifilm - meer bepaald persen voor commerciële en verpakkingsdrukkerijen (vouwkarton). Op het event zal ook veel aandacht gaan naar oplossingen voor de workflow, de XMF Press Ready van Fujifilm (de gloednieuwe oplossing voor de digitale workflow) en de Revoria Flow DFE.

Met dit event mikt Fujifilm zowel op de handels- en verpakkingsdrukkers als op de Europese distributeurs en doorverkopers. Fujifilm wil immers zijn netwerk concessiehouders nog versterken om zijn groei te ondersteunen.

Begin 2024 zal Fujifilm de mogelijkheden van zijn nieuwe Revoria-tonerpers voor het eerst aan een Europees publiek demonstreren. Op dat event worden ook andere technologische nieuwigheden op het gebied van toners en inkjet voorgesteld voor commercieel drukwerk en verpakkingen (vouwkarton).De Revoria Press GC12500 is de eerste digitale B2-vellenpers op de markt die met droge toners werkt, claimt Fujifilm. Volgens de fabrikant is de pers een efficiënte oplossing voor de productie van hoogwaardig drukwerk op B2-formaat. Met de Super EA Eco-toner die Fujifilm zelf produceert.Taro Aoki, hoofd digitale persen van Fujifilm Graphic Communications Europa, geeft meer toelichting: "De introductie van de Revoria Press GC12500 markeert een belangrijke mijlpaal voor Fujifilm. Voortbouwend op het succes van zowel de Revoria-serie als de Jet Press 750S High Speed Model is dit de perfecte aanvulling op ons groeiende assortiment digitale persen voor een breed scala aan markteisen, waardoor we het beste van zowel toner- als inkjettechnologie kunnen aanbieden." De Revoria Press GC12500 kan papier tot 750 x 662 mm recto-verso bedrukken. Dat is het grootste B2-formaat voor een digitale pers in de sector - zes A4-pagina's per vel dus. Een extra troef is dat ze niet alleen verschillende papiergewichten aankan, van 64 tot 450 g/m², maar ook een ruime waaier andere dragers, met inbegrip van synthetische papiersoorten. Bovendien heeft Fujifilm de standaard productielijn ingekort door de lader, de stapeleenheid en het bedieningspaneel langs één kant van de pers te groeperen om het de operator eenvoudiger te maken.Op het volgende 'Peak Performance Print'-event van Fujifilm staan ook demonstraties gepland van de andere digitale persen van Fujifilm - meer bepaald persen voor commerciële en verpakkingsdrukkerijen (vouwkarton). Op het event zal ook veel aandacht gaan naar oplossingen voor de workflow, de XMF Press Ready van Fujifilm (de gloednieuwe oplossing voor de digitale workflow) en de Revoria Flow DFE.Met dit event mikt Fujifilm zowel op de handels- en verpakkingsdrukkers als op de Europese distributeurs en doorverkopers. Fujifilm wil immers zijn netwerk concessiehouders nog versterken om zijn groei te ondersteunen.