In de loop van de voorbije maanden heeft de aluminiumprijs ongeziene hoogtes bereikt, terwijl tegelijk de vraag naar energie in de hele wereld steeg. Fujifilm deelt mee dat de energiekosten voor sommige activiteiten verdrievoudigd zijn. De producent wijst ook op de prijsstijging voor logistiek (+ 25%), chemische producten en verpakkingsmateriaal.

Kosten beheren en absorberen

"Fujifilm heeft er alles aan gedaan om die kosten te beheren en te absorberen - onder andere door zijn werkwijze te veranderen en door zijn operationele efficiëntie te verhogen - om de impact van die prijsstijgingen voor zijn klanten te beperken. Wegens de omvang van de prijsstijgingen, is Fujifilm niet meer in staat om de stijging van alle kosten op te vangen ondanks de maatregelen die recent genomen werden. De nieuwe prijsverhoging stelt Fujifilm in staat om een ononderbroken bevoorrading in stand te houden. Ze wordt toegepast boven op de eerder aangekondigde prijsverhoging", lezen we in het persbericht.

Logistiek, energie en grondstoffen

Taku Ueno, de vice president van Fujifilm Graphic Systems EMEA, stelt: "In de hele wereld kennen we kostenstijgingen zonder voorgaande, meer bepaald voor logistiek, energie en grondstoffen. We hebben een groot deel van die kosten geabsorbeerd, maar we kunnen die niet allemaal op ons nemen. We begrijpen dat die omstandigheden bijzonder zwaar wegen op onze klanten en daarom blijven we in deze moeilijke periode met hen samenwerken en hen ondersteunen."

In de loop van de voorbije maanden heeft de aluminiumprijs ongeziene hoogtes bereikt, terwijl tegelijk de vraag naar energie in de hele wereld steeg. Fujifilm deelt mee dat de energiekosten voor sommige activiteiten verdrievoudigd zijn. De producent wijst ook op de prijsstijging voor logistiek (+ 25%), chemische producten en verpakkingsmateriaal."Fujifilm heeft er alles aan gedaan om die kosten te beheren en te absorberen - onder andere door zijn werkwijze te veranderen en door zijn operationele efficiëntie te verhogen - om de impact van die prijsstijgingen voor zijn klanten te beperken. Wegens de omvang van de prijsstijgingen, is Fujifilm niet meer in staat om de stijging van alle kosten op te vangen ondanks de maatregelen die recent genomen werden. De nieuwe prijsverhoging stelt Fujifilm in staat om een ononderbroken bevoorrading in stand te houden. Ze wordt toegepast boven op de eerder aangekondigde prijsverhoging", lezen we in het persbericht.Taku Ueno, de vice president van Fujifilm Graphic Systems EMEA, stelt: "In de hele wereld kennen we kostenstijgingen zonder voorgaande, meer bepaald voor logistiek, energie en grondstoffen. We hebben een groot deel van die kosten geabsorbeerd, maar we kunnen die niet allemaal op ons nemen. We begrijpen dat die omstandigheden bijzonder zwaar wegen op onze klanten en daarom blijven we in deze moeilijke periode met hen samenwerken en hen ondersteunen."