De Jet Press 750S die werkt met watergebaseerde inkten, is de opvolger van de Jet Press 720S die in het programma blijft. De nieuwe machine van de derde generatie is sneller in absolute aantallen geprinte vellen (3600 i.p.v. 2700 vel/uur) en productiever door een grotere uptime van de pers. Dat levert volgens Fujifilm hogere rendabele oplagen op ten nadele van offset. Het persformaat is ook iets groter geworden: 750 x 585 mm in plaats van 750 x 532 mm.

De Jet Press 750S heeft closed loop kwaliteitscontrole aan boord en is uitgerust met nieuwe 1200 x 1200 dpi greyscale Samba-printkoppen. Fujifilm maakt de inkt en de koppen zelf. Met de koppen kan 2 punt tekst nog scherp worden geprint. De vierkleurenpers heeft een grotere kleurenruimte dan de ISO-standaard waarop ze kan worden afgestemd. Met de cloudgebaseeerde XMF ColorPath Brand Color Optimizer kan de hele Pantone-bibliotheek per substraat in 45 minuten worden geoptimaliseerd. Tot 90% van de Pantone-kleuren kunnen worden geprint. Ondanks de hogere snelheid, verbruikt de machine 23% minder energie. Er kan gedrukt worden op standaard gestreken en niet-gestreken offsetpapier dat vooraf met een anilox-rol van een primer wordt voorzien. Er kan ook gedrukt worden op synthetische dragers en tot 600 micron dik vouwkarton. De outputkwaliteit is zonder meer indrukwekkend.

Er zijn wereldwijd meer dan 150 Jet Press 720S persen geïnstalleerd, waarvan ongeveer 40 in Europa. De eerste twee exemplaren van de nieuwe Jet Press 750S worden begin volgend jaar geplaatst bij Mediadruckwerk in Duitsland en de Portugese fotoboekdrukker FloriColor.

De Jet Press 750S die werkt met watergebaseerde inkten, is de opvolger van de Jet Press 720S die in het programma blijft. De nieuwe machine van de derde generatie is sneller in absolute aantallen geprinte vellen (3600 i.p.v. 2700 vel/uur) en productiever door een grotere uptime van de pers. Dat levert volgens Fujifilm hogere rendabele oplagen op ten nadele van offset. Het persformaat is ook iets groter geworden: 750 x 585 mm in plaats van 750 x 532 mm.De Jet Press 750S heeft closed loop kwaliteitscontrole aan boord en is uitgerust met nieuwe 1200 x 1200 dpi greyscale Samba-printkoppen. Fujifilm maakt de inkt en de koppen zelf. Met de koppen kan 2 punt tekst nog scherp worden geprint. De vierkleurenpers heeft een grotere kleurenruimte dan de ISO-standaard waarop ze kan worden afgestemd. Met de cloudgebaseeerde XMF ColorPath Brand Color Optimizer kan de hele Pantone-bibliotheek per substraat in 45 minuten worden geoptimaliseerd. Tot 90% van de Pantone-kleuren kunnen worden geprint. Ondanks de hogere snelheid, verbruikt de machine 23% minder energie. Er kan gedrukt worden op standaard gestreken en niet-gestreken offsetpapier dat vooraf met een anilox-rol van een primer wordt voorzien. Er kan ook gedrukt worden op synthetische dragers en tot 600 micron dik vouwkarton. De outputkwaliteit is zonder meer indrukwekkend.Er zijn wereldwijd meer dan 150 Jet Press 720S persen geïnstalleerd, waarvan ongeveer 40 in Europa. De eerste twee exemplaren van de nieuwe Jet Press 750S worden begin volgend jaar geplaatst bij Mediadruckwerk in Duitsland en de Portugese fotoboekdrukker FloriColor.