Beide fabrikanten kondigden aan dat Xerox zijn aandeel van 25 procent in Fuji Xerox en zijn belang van 51 procent in Xerox International Partners, een joint venture tussen Xerox en Fuji Xerox, heeft verkocht aan een dochteronderneming van Fujifilm.

De overname is unaniem goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Xerox en behoeft geen goedkeuring van de aandeelhouders, aldus de Amerikaanse fabrikant van digitale persen. Hoewel de transactie nog steeds onderworpen is aan de goedkeuring van de Japanse regelgevende instanties, wordt verwacht dat zij deze maand zal worden afgerond.

De aankoopprijs van de aandelen in Xerox zal naar verwachting 2,3 miljard US dollar bedragen, wat overeenkomt met ongeveer 2,08 miljard euro. Daarnaast heeft Fujifilm ermee ingestemd om de schadeclaim tegen Xerox, die sinds de mislukte overname in 2018 aanhangig is gemaakt, in te trekken.

Volgens het Japanse bedrijf zal "Fuji Xerox" als onafhankelijk bedrijf blijven opereren en aan Xerox blijven leveren. De partijen zullen onderhandelen over een bestaande productleverings- en licentieovereenkomst of deze verlengen.

De nieuwe eigendomsstructuur van "Fuji Xerox" moet het mogelijk maken om in de veranderende markt in de toekomst sneller beslissingen te nemen. Fujifilm wil bijvoorbeeld nieuwe, wereldwijde OEM-kansen aangaan en zijn business voor documentoplossingen versterken," zegt Fujifilm CEO Shigetaka Komori.

De joint venture "Fuji Xerox", die voornamelijk actief is op de Asia-Pacific regio, werd opgericht in 1962 en was in handen van Fujifilm en Xerox in een verhouding van 75 tot 25 procent. In "Xerox International Partners", dat op zijn beurt een joint venture was tussen "Fuji Xerox" en Xerox via de OEM-business in de VS en Europa, was 51 procent van Xerox en 49 procent van Fujifilm.

Bron: Fujifilm, print.de

Beide fabrikanten kondigden aan dat Xerox zijn aandeel van 25 procent in Fuji Xerox en zijn belang van 51 procent in Xerox International Partners, een joint venture tussen Xerox en Fuji Xerox, heeft verkocht aan een dochteronderneming van Fujifilm.De overname is unaniem goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Xerox en behoeft geen goedkeuring van de aandeelhouders, aldus de Amerikaanse fabrikant van digitale persen. Hoewel de transactie nog steeds onderworpen is aan de goedkeuring van de Japanse regelgevende instanties, wordt verwacht dat zij deze maand zal worden afgerond.De aankoopprijs van de aandelen in Xerox zal naar verwachting 2,3 miljard US dollar bedragen, wat overeenkomt met ongeveer 2,08 miljard euro. Daarnaast heeft Fujifilm ermee ingestemd om de schadeclaim tegen Xerox, die sinds de mislukte overname in 2018 aanhangig is gemaakt, in te trekken.Volgens het Japanse bedrijf zal "Fuji Xerox" als onafhankelijk bedrijf blijven opereren en aan Xerox blijven leveren. De partijen zullen onderhandelen over een bestaande productleverings- en licentieovereenkomst of deze verlengen.De nieuwe eigendomsstructuur van "Fuji Xerox" moet het mogelijk maken om in de veranderende markt in de toekomst sneller beslissingen te nemen. Fujifilm wil bijvoorbeeld nieuwe, wereldwijde OEM-kansen aangaan en zijn business voor documentoplossingen versterken," zegt Fujifilm CEO Shigetaka Komori.De joint venture "Fuji Xerox", die voornamelijk actief is op de Asia-Pacific regio, werd opgericht in 1962 en was in handen van Fujifilm en Xerox in een verhouding van 75 tot 25 procent. In "Xerox International Partners", dat op zijn beurt een joint venture was tussen "Fuji Xerox" en Xerox via de OEM-business in de VS en Europa, was 51 procent van Xerox en 49 procent van Fujifilm.Bron: Fujifilm, print.de