Unigraphica dat in Liechtenstein gevestigd is, begeleidt al meer dan 37 jaar de integratie van gepersonaliseerde inkjetsystemen. Volgens het overnameakkoord dat op 25 mei gesloten werd, wordt het bedrijf voor 100% eigendom van Fujifilm en gaat het vanaf 1 juli als Fujifilm Unigraphica AG door het leven.

Europese expansie

Met de overname wil Fujifilm zijn activiteit 'Fujifilm Integrated Inkjet Solutions' in Europa uitbreiden. Die activiteit, waarmee Fujifilm in de Verenigde staten en Japan al een stevige positie ingenomen heeft, biedt uiteenlopende industriële sectoren oplossingen aan voor een grootschalige productie via de integratie van systemen voor inkjetdruk.

"De klanten doen hun voordeel met betrouwbare en volledig geïntegreerde inkjetoplossingen die volgens industriële normen gebouwd zijn. De diensten omvatten meer bepaald productieklare systemen voor kleurendruk die volledig in de productieprocedés geïntegreerd zijn", verklaart Fujifilm in een persbericht. De overname stelt Unigraphica in staat om zijn voordeel te doen met het aanbod inkjettechnieken van Fujifilm. De Japanse constructeur kan op zijn beurt dan weer op de kennis en expertise van Unigraphica rekenen.

Unigraphica dat in Liechtenstein gevestigd is, begeleidt al meer dan 37 jaar de integratie van gepersonaliseerde inkjetsystemen. Volgens het overnameakkoord dat op 25 mei gesloten werd, wordt het bedrijf voor 100% eigendom van Fujifilm en gaat het vanaf 1 juli als Fujifilm Unigraphica AG door het leven.Met de overname wil Fujifilm zijn activiteit 'Fujifilm Integrated Inkjet Solutions' in Europa uitbreiden. Die activiteit, waarmee Fujifilm in de Verenigde staten en Japan al een stevige positie ingenomen heeft, biedt uiteenlopende industriële sectoren oplossingen aan voor een grootschalige productie via de integratie van systemen voor inkjetdruk. "De klanten doen hun voordeel met betrouwbare en volledig geïntegreerde inkjetoplossingen die volgens industriële normen gebouwd zijn. De diensten omvatten meer bepaald productieklare systemen voor kleurendruk die volledig in de productieprocedés geïntegreerd zijn", verklaart Fujifilm in een persbericht. De overname stelt Unigraphica in staat om zijn voordeel te doen met het aanbod inkjettechnieken van Fujifilm. De Japanse constructeur kan op zijn beurt dan weer op de kennis en expertise van Unigraphica rekenen.