Tijdens Labelexpo in Brussel (van 11 tot en met 14 september 2023) zal Fujifilm de Jet Press FP790 digitale flexibele verpakkingspers onder de aandacht brengen via een livedemonstratie bij een bètaklant in het Verenigd Koninkrijk.

Digitaal alternatief

De Jet Press FP790 werkt met inkjettechnologie op waterbasis waardoor deze machine geschikt is voor de productie van voedselverpakkingen. "De pers biedt een digitaal alternatief voor flexoproductie voor mainstream toepassingen en oplages en voldoet aan de strategische behoeften van bedrijven die worden geconfronteerd met de uitdaging van de groeiende verscheidenheid aan producten - wat leidt tot een groeiend aantal SKU's - en kortere levertijden", duidt Fujifilm.

De tonerpers Revoria PC1120 wordt live gedemonstreerd op de vakbeurs. De pers is geleidelijk geïntroduceerd in Europa gedurende de afgelopen twee jaar en heeft een printengine voor tien kleuren, waaronder goud, zilver, wit, roze en vernis, te configureren in zes stations voor en na CYMK.

De Revoria PC1120 tonerpers van Fujifilm wordt live gedemonstreerd.

De pers maakt gebruik van Super EA Eco-toner met microdeeltjes die zowel 20 procent kleiner zijn als een 20 procent lagere smelttemperatuur hebben dan het gemiddelde alternatief. "Hierdoor kan een ruimere reeks media worden geprint, waaronder kunststof en synthetische media, zodat de verpakkings- en etikettenmarkt betreden kan worden", stelt Fujifilm.

Inkten en platen

Fujifilms nieuwe LED IDFC-inkten en -vernissen met lage migratiewaarde werden eerder dit jaar gelanceerd op Interpack en worden straks getoond in Brussel. De nieuwe inktset is verkrijgbaar in een volledig kleurenspectrum voor de etiketten- en flexibele verpakkingsmarkten waarin migratie een prioriteit is (zoals voedseltoepassingen) en is compatibel met een uitgebreide reeks veelgebruikte etiketten- en verpakkingsmaterialen.

Fujifilm demonstreert live op de stand de snelheid waarmee met water uitwasbare Flenex FW-platen kunnen gemaakt worden. "Met een Luscher XPose! 330L plaatbelichter en C-Touch ontwikkelmachine leveren Flenex FW-platen de hoogst mogelijke afdrukkwaliteit en productiviteit, en verlagen ze de gebruikskosten aanzienlijk in vergelijking met thermische, solvent- of andere water uitwasbare plaattechnologieën, bij een totale productietijd van minder dan 40 minuten", stelt de fabrikant.

Tijdens Labelexpo in Brussel (van 11 tot en met 14 september 2023) zal Fujifilm de Jet Press FP790 digitale flexibele verpakkingspers onder de aandacht brengen via een livedemonstratie bij een bètaklant in het Verenigd Koninkrijk.De Jet Press FP790 werkt met inkjettechnologie op waterbasis waardoor deze machine geschikt is voor de productie van voedselverpakkingen. "De pers biedt een digitaal alternatief voor flexoproductie voor mainstream toepassingen en oplages en voldoet aan de strategische behoeften van bedrijven die worden geconfronteerd met de uitdaging van de groeiende verscheidenheid aan producten - wat leidt tot een groeiend aantal SKU's - en kortere levertijden", duidt Fujifilm.De tonerpers Revoria PC1120 wordt live gedemonstreerd op de vakbeurs. De pers is geleidelijk geïntroduceerd in Europa gedurende de afgelopen twee jaar en heeft een printengine voor tien kleuren, waaronder goud, zilver, wit, roze en vernis, te configureren in zes stations voor en na CYMK.De pers maakt gebruik van Super EA Eco-toner met microdeeltjes die zowel 20 procent kleiner zijn als een 20 procent lagere smelttemperatuur hebben dan het gemiddelde alternatief. "Hierdoor kan een ruimere reeks media worden geprint, waaronder kunststof en synthetische media, zodat de verpakkings- en etikettenmarkt betreden kan worden", stelt Fujifilm.