"We hebben ons personeel geïnformeerd over de ingrijpende besluiten en de omvang van de reorganisatie. We doen uiteraard ons uiterste best om zoveel mogelijk medewerkers intern te herplaatsen of te begeleiden van werk naar werk", zegt president Albert van Maren.

Productie naar China en Japan

De offsetplatenfabriek zal eind 2023 sluiten. De vraag naar offsetplaten is wereldwijd dalend en de grondstofprijzen zijn hoog. Fujifilm wijst ook naar de volatiliteit van de energiemarkt en de impact van hogere inflatie in Europa.

Als gevolg hiervan heeft Fujifilm de strategie voor de wereldwijde productiefaciliteiten aangepast. "Fabrieken in China en Japan nemen de offsetplatenproductie van de Tilburgse vestiging over", stelt de groep.

Fujifilm heeft volgens de persmededeling wereldwijd alle R&D-projecten geëvalueerd op haalbaarheid. De researchactiviteiten die momenteel in Tilburg plaatsvinden worden vanaf april 2023 gedeeltelijk gestopt en gedeeltelijk overgenomen door het Europese hoofdkantoor.

"We hebben ons personeel geïnformeerd over de ingrijpende besluiten en de omvang van de reorganisatie. We doen uiteraard ons uiterste best om zoveel mogelijk medewerkers intern te herplaatsen of te begeleiden van werk naar werk", zegt president Albert van Maren.De offsetplatenfabriek zal eind 2023 sluiten. De vraag naar offsetplaten is wereldwijd dalend en de grondstofprijzen zijn hoog. Fujifilm wijst ook naar de volatiliteit van de energiemarkt en de impact van hogere inflatie in Europa.Als gevolg hiervan heeft Fujifilm de strategie voor de wereldwijde productiefaciliteiten aangepast. "Fabrieken in China en Japan nemen de offsetplatenproductie van de Tilburgse vestiging over", stelt de groep.Fujifilm heeft volgens de persmededeling wereldwijd alle R&D-projecten geëvalueerd op haalbaarheid. De researchactiviteiten die momenteel in Tilburg plaatsvinden worden vanaf april 2023 gedeeltelijk gestopt en gedeeltelijk overgenomen door het Europese hoofdkantoor.