Peter Struik, directeur van de Tilburgse locatie, zegt in die krant: "De markt voor offsetplaten is een verzadigde markt. Er zijn hoge grondstofprijzen en we ervaren toenemende marktdruk en daarmee gepaard gaande prijserosie." Fujifilm Manufacturing Europe in Tilburg is een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan, met meer dan 800 medewerkers. Het bedrijf produceert fotopapier, offsetplaten en membranen. De omzet van offsetplaten is volgens berichtgeving in het Financieele Dagblad goed voor bijna 60 procent van de Tilburgse omzet van ? 325 miljoen (boekjaar 2017), met ruim 200 werknemers.

Fujifilm opende eind 2011, in aanwezigheid van de Nederlandse (toen nog) kroonprins Willem-Alexander, een derde productielijn voor offsetplaten in Tilburg. Die lijkt echter slechts beperkt in productie te zijn geweest: in 2014 werd de hoop uitgesproken die productielijn 'ook weer te kunnen opstarten'.

Peter Struik, directeur van de Tilburgse locatie, zegt in die krant: "De markt voor offsetplaten is een verzadigde markt. Er zijn hoge grondstofprijzen en we ervaren toenemende marktdruk en daarmee gepaard gaande prijserosie." Fujifilm Manufacturing Europe in Tilburg is een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan, met meer dan 800 medewerkers. Het bedrijf produceert fotopapier, offsetplaten en membranen. De omzet van offsetplaten is volgens berichtgeving in het Financieele Dagblad goed voor bijna 60 procent van de Tilburgse omzet van ? 325 miljoen (boekjaar 2017), met ruim 200 werknemers.Fujifilm opende eind 2011, in aanwezigheid van de Nederlandse (toen nog) kroonprins Willem-Alexander, een derde productielijn voor offsetplaten in Tilburg. Die lijkt echter slechts beperkt in productie te zijn geweest: in 2014 werd de hoop uitgesproken die productielijn 'ook weer te kunnen opstarten'.