Fujifilm biedt nu de pigmentdispersies Orange PO71, Green PG7 en Violet PV23 aan waarmee inkjetinkten samengesteld kunnen worden. De nieuwe RxD pigmentdispersies (Reactive Dispersant) zijn wereldwijd te koop via de afdeling 'Ink Solutions Group' van Fujifilm. De Japanse producent gebruikt ze in de inkten op waterbasis die het bedrijf zelf samenstelt, maar ze zijn ook beschikbaar voor andere inktproducenten.

Ruimer kleurengamma

De OGV-kleuren worden gewoonlijk gebruikt om inktsets samen te stellen die het kleurenpalet van printsystemen moeten verruimen tot buiten de kleurruimte die met de CMYK-kleuren mogelijk is. Volgens Fujifilm kunnen zo levendiger en meer waarheidsgetrouwe kleuren gerealiseerd worden, alsook speciale merkkleuren die bij commerciële druk, verpakkingen en textieldruk telkens weer moeten terugkeren.

Grant Murney, productverantwoordelijke voor de RxD-pigmentdispersies: "Bij de ontwikkeling van de nieuwe RxD-dispersies Orange, Green en Violet, hebben we er zorg voor gedragen om de beste polymeren en verwerkingsomstandigheden te kiezen zodat we onze klanten een optimale drukstabiliteit en optimale drukprestaties kunnen garanderen, net zoals bij de standaard CMYK-producten die al deel uitmaken van het RxD-aanbod".

Stabiele dispersie

De RxD-dispersies van Fujifilm lenen zich voor een ruime waaier toepassingen. Ze steunen op de technologie 'Reactive Dispersant' (RxD) van Fujifilm dat gebruik maakt van polymeerketens die een beschermende kooi rond het pigment vormen. Die techniek maakt een stabiele dispersie mogelijk die compatibel is met tal van bestanddelen die bij de samenstelling van inkjetinkten gebruikt worden. Volgens Fujifilm maakt dit procedé het mogelijk om aan de huidige vereisten op het vlak van de druksnelheid te voldoen. De pigmenten in de RxD-dispersies voldoen aan de Zwitserse regelgeving betreffende het indirecte contact met voedingsstoffen.

Fujifilm biedt nu de pigmentdispersies Orange PO71, Green PG7 en Violet PV23 aan waarmee inkjetinkten samengesteld kunnen worden. De nieuwe RxD pigmentdispersies (Reactive Dispersant) zijn wereldwijd te koop via de afdeling 'Ink Solutions Group' van Fujifilm. De Japanse producent gebruikt ze in de inkten op waterbasis die het bedrijf zelf samenstelt, maar ze zijn ook beschikbaar voor andere inktproducenten.De OGV-kleuren worden gewoonlijk gebruikt om inktsets samen te stellen die het kleurenpalet van printsystemen moeten verruimen tot buiten de kleurruimte die met de CMYK-kleuren mogelijk is. Volgens Fujifilm kunnen zo levendiger en meer waarheidsgetrouwe kleuren gerealiseerd worden, alsook speciale merkkleuren die bij commerciële druk, verpakkingen en textieldruk telkens weer moeten terugkeren.Grant Murney, productverantwoordelijke voor de RxD-pigmentdispersies: "Bij de ontwikkeling van de nieuwe RxD-dispersies Orange, Green en Violet, hebben we er zorg voor gedragen om de beste polymeren en verwerkingsomstandigheden te kiezen zodat we onze klanten een optimale drukstabiliteit en optimale drukprestaties kunnen garanderen, net zoals bij de standaard CMYK-producten die al deel uitmaken van het RxD-aanbod".De RxD-dispersies van Fujifilm lenen zich voor een ruime waaier toepassingen. Ze steunen op de technologie 'Reactive Dispersant' (RxD) van Fujifilm dat gebruik maakt van polymeerketens die een beschermende kooi rond het pigment vormen. Die techniek maakt een stabiele dispersie mogelijk die compatibel is met tal van bestanddelen die bij de samenstelling van inkjetinkten gebruikt worden. Volgens Fujifilm maakt dit procedé het mogelijk om aan de huidige vereisten op het vlak van de druksnelheid te voldoen. De pigmenten in de RxD-dispersies voldoen aan de Zwitserse regelgeving betreffende het indirecte contact met voedingsstoffen.