Sinds twintig jaar al creëert Fujifilm configureerbare en snelle inkjetoplossingen voor de productie van handelsdrukwerk, speciale verpakkingen en industriële toepassingen. In dat aanbod worden alle technologieën van de groep Fujifilm gebundeld. De producent levert producten en diensten, meer bepaald printmotors die in het bestaande, analoge drukproces van de klanten geïntegreerd kunnen worden. Daarnaast biedt Fujifilm ook productieklare printsystemen aan die in bestaande productieprocessen geïntegreerd kunnen worden.

"Fujifilm heeft zich al lang opgeworpen als een leider in domeinen zoals de inkjettechnologie, de printkoppen en het ontwerpen en integreren van inkjetsystemen", onderstreept Greg Balch, ondervoorzitter en algemeen directeur van Fujifilm Integrated Inkjet Solutions. "Die afdeling is dus uitzonderlijk goed geplaatst om de inkjettechnologie van Fujifilm te vertalen in oplossingen die aan de specifieke commerciële behoeften van de klanten tegemoet komen."

Van het eerste idee over de installatie en een permanente ondersteuning - de klanten kunnen altijd rekenen op de samenwerking met een competente partner van Fujifilm. "Door nauw met zijn klanten samen te werken om oplossingen te leveren die in hun processen geïntegreerd worden, kan Fujifilm zijn producten op maat van elke klant afzonderlijk optimaliseren", gaat Greg Balch voort.

De afdeling 'Fujifilm Integrated Inkjet Solutions' is wereldwijs actief en ondersteunt de lokale vestigingen van Fujifilm in Europa.

Modulaire inkjetprintsysteem X-BAR

Het modulaire systeem X-BAR dat door de inkjettechnologie van Fujifilm gestuurd wordt, maakt het mogelijk om variabele gegevens op gedrukt materiaal aan te brengen (zoals publimails, transactioneel drukwerk en ander handelsdrukwerk). Het productaanbod X-BAR bestaat uit modules van printrails die op analoge persen of op afwerkingsmachines gemonteerd kunnen worden om variabele gegevens (tekst, streepjescodes, adressen, logo's, motieven) in één kleur te printen. Omdat X-BAR met bestaande systemen compatibel is, maakt het een vloeiende overgang naar de hedendaagse inkjettechnologie mogelijk. Het systeem werd ontwikkeld in samenwerking met Kao Collins, een Amerikaanse producent die zich in de industriële inkjetdruk gespecialiseerd heeft.

X-BAR haalt druksnelheden tot 300 meter per minuut en is beschikbaar in twee drukbreedtes (10,16 en 22,86 cm). Het systeem is dankzij zijn ontwerp eenvoudig en zonder een langdurige opleiding te gebruiken. "Het systeem X-BAR is bedoeld om de beschikbaarheid van de printer te optimaliseren en om de kosten te verminderen. Het maakt een snelle start mogelijk zodat er na een stilstand van de pers weinig tijd verloren wordt", zegt Stephen Atherton, hoofd van het productbeheer en de marketing bij Fujifilm Integrated Inkjet Solutions.

Sinds twintig jaar al creëert Fujifilm configureerbare en snelle inkjetoplossingen voor de productie van handelsdrukwerk, speciale verpakkingen en industriële toepassingen. In dat aanbod worden alle technologieën van de groep Fujifilm gebundeld. De producent levert producten en diensten, meer bepaald printmotors die in het bestaande, analoge drukproces van de klanten geïntegreerd kunnen worden. Daarnaast biedt Fujifilm ook productieklare printsystemen aan die in bestaande productieprocessen geïntegreerd kunnen worden."Fujifilm heeft zich al lang opgeworpen als een leider in domeinen zoals de inkjettechnologie, de printkoppen en het ontwerpen en integreren van inkjetsystemen", onderstreept Greg Balch, ondervoorzitter en algemeen directeur van Fujifilm Integrated Inkjet Solutions. "Die afdeling is dus uitzonderlijk goed geplaatst om de inkjettechnologie van Fujifilm te vertalen in oplossingen die aan de specifieke commerciële behoeften van de klanten tegemoet komen."Van het eerste idee over de installatie en een permanente ondersteuning - de klanten kunnen altijd rekenen op de samenwerking met een competente partner van Fujifilm. "Door nauw met zijn klanten samen te werken om oplossingen te leveren die in hun processen geïntegreerd worden, kan Fujifilm zijn producten op maat van elke klant afzonderlijk optimaliseren", gaat Greg Balch voort.De afdeling 'Fujifilm Integrated Inkjet Solutions' is wereldwijs actief en ondersteunt de lokale vestigingen van Fujifilm in Europa.Het modulaire systeem X-BAR dat door de inkjettechnologie van Fujifilm gestuurd wordt, maakt het mogelijk om variabele gegevens op gedrukt materiaal aan te brengen (zoals publimails, transactioneel drukwerk en ander handelsdrukwerk). Het productaanbod X-BAR bestaat uit modules van printrails die op analoge persen of op afwerkingsmachines gemonteerd kunnen worden om variabele gegevens (tekst, streepjescodes, adressen, logo's, motieven) in één kleur te printen. Omdat X-BAR met bestaande systemen compatibel is, maakt het een vloeiende overgang naar de hedendaagse inkjettechnologie mogelijk. Het systeem werd ontwikkeld in samenwerking met Kao Collins, een Amerikaanse producent die zich in de industriële inkjetdruk gespecialiseerd heeft.X-BAR haalt druksnelheden tot 300 meter per minuut en is beschikbaar in twee drukbreedtes (10,16 en 22,86 cm). Het systeem is dankzij zijn ontwerp eenvoudig en zonder een langdurige opleiding te gebruiken. "Het systeem X-BAR is bedoeld om de beschikbaarheid van de printer te optimaliseren en om de kosten te verminderen. Het maakt een snelle start mogelijk zodat er na een stilstand van de pers weinig tijd verloren wordt", zegt Stephen Atherton, hoofd van het productbeheer en de marketing bij Fujifilm Integrated Inkjet Solutions.