Fusie CirclePrinters en Roto Smeets Group afgerond

18/04/17 om 07:47 - Bijgewerkt om 07:47

De begin februari aangekondigde fusie tussen het Europees opererende CirclePrinters en de Nederlandse Roto Smeets Group (RSG) is een feit. Volgens Joost de Haas, nu Executive Director van CirclePrinters en CEO van RSG, is met deze bundeling van krachten "een langlopende wens voor consolidatie in onze sector bereikt."

Fusie CirclePrinters en Roto Smeets Group afgerond

De nu gerealiseerde fusie stond tien jaar geleden al in de steigers, toen Roto Smeets eind 2007 het toenmalige Quebecor World Europe (QWE) wilde inlijven. De aandeelhouders van Roto Smeets bleken op het laatste moment echter niet akkoord te gaan met de consolidatieplannen. Een jaar later wilde investeringsbedrijf HHBV zowel Roto Smeet als QWE opkopen en samenvoegen. QWE werd omgedoopt tot CirclePrinters, maar de financiering voor Roto Smeets mislukte.

Na een lange periode van reorganisaties en herstructurering bij beide bedrijven worden de plannen nu dus alsnog werkelijkheid, stelt De Haas: "Gezamenlijk met CirclePrinters creëren wij nu de één van de grootste grafische bedrijven in Europa en een sterk platform voor verdere consolidatie." De gefuseerde organisatie telt in totaal zo'n 2.500 medewerkers. In België is Hélio Charleroi onderdeel van CirclePrinters.