De nu gerealiseerde fusie stond tien jaar geleden al in de steigers, toen Roto Smeets eind 2007 het toenmalige Quebecor World Europe (QWE) wilde inlijven. De aandeelhouders van Roto Smeets bleken op het laatste moment echter niet akkoord te gaan met de consolidatieplannen. Een jaar later wilde investeringsbedrijf HHBV zowel Roto Smeet als QWE opkopen en samenvoegen. QWE werd omgedoopt tot CirclePrinters, maar de financiering voor Roto Smeets mislukte.

Na een lange periode van reorganisaties en herstructurering bij beide bedrijven worden de plannen nu dus alsnog werkelijkheid, stelt De Haas: "Gezamenlijk met CirclePrinters creëren wij nu de één van de grootste grafische bedrijven in Europa en een sterk platform voor verdere consolidatie." De gefuseerde organisatie telt in totaal zo'n 2.500 medewerkers. In België is Hélio Charleroi onderdeel van CirclePrinters.

De nu gerealiseerde fusie stond tien jaar geleden al in de steigers, toen Roto Smeets eind 2007 het toenmalige Quebecor World Europe (QWE) wilde inlijven. De aandeelhouders van Roto Smeets bleken op het laatste moment echter niet akkoord te gaan met de consolidatieplannen. Een jaar later wilde investeringsbedrijf HHBV zowel Roto Smeet als QWE opkopen en samenvoegen. QWE werd omgedoopt tot CirclePrinters, maar de financiering voor Roto Smeets mislukte.Na een lange periode van reorganisaties en herstructurering bij beide bedrijven worden de plannen nu dus alsnog werkelijkheid, stelt De Haas: "Gezamenlijk met CirclePrinters creëren wij nu de één van de grootste grafische bedrijven in Europa en een sterk platform voor verdere consolidatie." De gefuseerde organisatie telt in totaal zo'n 2.500 medewerkers. In België is Hélio Charleroi onderdeel van CirclePrinters.