De bedrijven die alle twee vlak bij Kortrijk liggen, vormen een nieuwe groep met de naam Drukta. Samen hebben ze het voorbije jaar een gecumuleerde omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro geboekt.

"Dit is vooral een fusie uit ambitie. Onze beide drukkerijen zijn 100% complementair en hebben elk hun eigen klantenbestand," stelt Koen De Brauwer, directeur van Markant. "We behouden het volledige productieapparaat van de twee bedrijven en het volledige personeel, namelijk 14 medewerkers."

"Koen en ik behoren tot dezelfde generatie," vult Renaat Desiere aan. "We hebben samen aan het Higro gestudeerd, maar hoewel onze bedrijven maar op enkele kilometers van elkaar liggen, hebben we elkaar sindsdien niet meer gezien. We hebben dezelfde ideeën over drukwerk en over hoe je met klanten, medewerkers en milieu omgaat." Koen De Brauwer en Renaat Desiere verdelen de leiding van de nieuwe onderneming onder elkaar: aankoop en productie voor Koen De Brauwer, verkoop en financieel beheer voor Renaat Desiere.

Drukta beschikt over twee offsetpersen met het formaat 50 x 70 vm (een vijfkleuren Komori en een vierkleuren Ryobi). Die laatste heeft een vergroot formaat waarmee het mogelijk is om tot 6 'kleine' A4-pagina's te drukken." Bij die twee persen komt nog een digitale HP Indigo en een reeks van afwerkmachines waardoor Drukta een ruim gamma diensten kan aanbieden. Het is de bedoeling om op korte termijn alle activiteiten in één vestiging te bundelen, maar de beslissing waar dat zal zijn, is nog niet gevallen. Het personeel zal in twee ploegen werken.

Het klantenbestand van Drukta bestaat hoofdzakelijk uit reclamebureaus en bedrijven, zowel uit België als uit Frankrijk en Nederland. Drukta geeft ook een wekelijks huis-aan-huisblad uit, DLS (De Leie Streek) dat op 31.000 exemplaren gedistribueerd wordt. Drukta zal de duurzaamheid hoog in het vaandel dragen - Desiere Printing heeft op dat vlak al verscheidene onderscheidingen gekregen. De fusiedrukkerij is nu al houder van de milieucertificaten FSC en PEFC, drukt zonder alcohol, en gebruikt chemievrije platen en biologische inkten.

De bedrijven die alle twee vlak bij Kortrijk liggen, vormen een nieuwe groep met de naam Drukta. Samen hebben ze het voorbije jaar een gecumuleerde omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro geboekt. "Dit is vooral een fusie uit ambitie. Onze beide drukkerijen zijn 100% complementair en hebben elk hun eigen klantenbestand," stelt Koen De Brauwer, directeur van Markant. "We behouden het volledige productieapparaat van de twee bedrijven en het volledige personeel, namelijk 14 medewerkers.""Koen en ik behoren tot dezelfde generatie," vult Renaat Desiere aan. "We hebben samen aan het Higro gestudeerd, maar hoewel onze bedrijven maar op enkele kilometers van elkaar liggen, hebben we elkaar sindsdien niet meer gezien. We hebben dezelfde ideeën over drukwerk en over hoe je met klanten, medewerkers en milieu omgaat." Koen De Brauwer en Renaat Desiere verdelen de leiding van de nieuwe onderneming onder elkaar: aankoop en productie voor Koen De Brauwer, verkoop en financieel beheer voor Renaat Desiere. Drukta beschikt over twee offsetpersen met het formaat 50 x 70 vm (een vijfkleuren Komori en een vierkleuren Ryobi). Die laatste heeft een vergroot formaat waarmee het mogelijk is om tot 6 'kleine' A4-pagina's te drukken." Bij die twee persen komt nog een digitale HP Indigo en een reeks van afwerkmachines waardoor Drukta een ruim gamma diensten kan aanbieden. Het is de bedoeling om op korte termijn alle activiteiten in één vestiging te bundelen, maar de beslissing waar dat zal zijn, is nog niet gevallen. Het personeel zal in twee ploegen werken. Het klantenbestand van Drukta bestaat hoofdzakelijk uit reclamebureaus en bedrijven, zowel uit België als uit Frankrijk en Nederland. Drukta geeft ook een wekelijks huis-aan-huisblad uit, DLS (De Leie Streek) dat op 31.000 exemplaren gedistribueerd wordt. Drukta zal de duurzaamheid hoog in het vaandel dragen - Desiere Printing heeft op dat vlak al verscheidene onderscheidingen gekregen. De fusiedrukkerij is nu al houder van de milieucertificaten FSC en PEFC, drukt zonder alcohol, en gebruikt chemievrije platen en biologische inkten.