"De toekomst is niet zwart en wit, help ons daarom om de kleur van de toekomst vast te leggen!" Dat vraagt de Britse papierproducent G.F Smith aan internetgebruikers uit de hele wereld. Sinds begin november nodigt G.F Smith internetgebruikers om online de kleur te kiezen die voor hen de toekomst belichaamt. Meedoen? Gewoon naar de site colourofthefuture.com gaan en je cursor over het scherm laten lopen. Dat geeft een enorm kleurenpalet weer waaruit je jouw kleur van de toekomst kunt kiezen. G.F Smith zal gedurende 12 maanden die gegevens verzamelen.

Marrs Green

In 2017 had G.F Smith al een vergelijkbare enquête afgenomen om de lievelingskleur van de wereld te kennen. Op basis van 30.000 stemmen uit honderd landen was het bedrijf toen tot de vaststelling gekomen dat de blauwgroene tint die de Schotse Annie Marrs (die met een kunstendiploma op zak voor de Unesco werkt) gekozen had, het best bij de algemene mening aansloot. Als eerbetoon werd haar naam aan de lievelingskleur van de wereld gegeven: 'Marrs Green'. Die kleur is sindsdien opgenomen in het papiergamma Colorplan van G.F Smith dat 55 kleuren telt.

Uit de enquête van 2017 bleek dat Marrs Green de lievelingskleur van de wereld was.
"De toekomst is niet zwart en wit, help ons daarom om de kleur van de toekomst vast te leggen!" Dat vraagt de Britse papierproducent G.F Smith aan internetgebruikers uit de hele wereld. Sinds begin november nodigt G.F Smith internetgebruikers om online de kleur te kiezen die voor hen de toekomst belichaamt. Meedoen? Gewoon naar de site colourofthefuture.com gaan en je cursor over het scherm laten lopen. Dat geeft een enorm kleurenpalet weer waaruit je jouw kleur van de toekomst kunt kiezen. G.F Smith zal gedurende 12 maanden die gegevens verzamelen.In 2017 had G.F Smith al een vergelijkbare enquête afgenomen om de lievelingskleur van de wereld te kennen. Op basis van 30.000 stemmen uit honderd landen was het bedrijf toen tot de vaststelling gekomen dat de blauwgroene tint die de Schotse Annie Marrs (die met een kunstendiploma op zak voor de Unesco werkt) gekozen had, het best bij de algemene mening aansloot. Als eerbetoon werd haar naam aan de lievelingskleur van de wereld gegeven: 'Marrs Green'. Die kleur is sindsdien opgenomen in het papiergamma Colorplan van G.F Smith dat 55 kleuren telt.