Gallus is sinds midden vorig jaar een volledige dochter van Heidelberg. Dat verschaft mogelijkheden zoals de bouw van deze hybride pers. De basis is een smalbaan Gallus ECS 340 flexopers met conventionele veredelings- en afwerkingsmogelijkheden, waartussen een UV-inkjetstation met de Samba-inkjetprintkoppen van Fujifilm is geplaatst. De pers draait volgens de fabrikant proef bij twee drukkerijen, bij één ervan in twee ploegen.

De pers heeft een papierbaanbreedte van 340 mm, een resolutie van 1200 x 1200 dpi, spuit kleine inktdruppeltjes van 2 picoliter, en heeft tot acht digitale kleuren aan boord (CMYK + 3 spotkleuren + digitaal wit). De gebruiker kan ook opteren om in flexo de kleur wit te drukken. De pers haalt een snelheid van 50 meter/minuut.

In de marge kondigde Heidelberg ook een digitale B1-vellenpers voor kartonverpakkingen aan. Die zal volgend jaar op drupa te zien zijn.

Gallus is sinds midden vorig jaar een volledige dochter van Heidelberg. Dat verschaft mogelijkheden zoals de bouw van deze hybride pers. De basis is een smalbaan Gallus ECS 340 flexopers met conventionele veredelings- en afwerkingsmogelijkheden, waartussen een UV-inkjetstation met de Samba-inkjetprintkoppen van Fujifilm is geplaatst. De pers draait volgens de fabrikant proef bij twee drukkerijen, bij één ervan in twee ploegen.De pers heeft een papierbaanbreedte van 340 mm, een resolutie van 1200 x 1200 dpi, spuit kleine inktdruppeltjes van 2 picoliter, en heeft tot acht digitale kleuren aan boord (CMYK + 3 spotkleuren + digitaal wit). De gebruiker kan ook opteren om in flexo de kleur wit te drukken. De pers haalt een snelheid van 50 meter/minuut.In de marge kondigde Heidelberg ook een digitale B1-vellenpers voor kartonverpakkingen aan. Die zal volgend jaar op drupa te zien zijn.