De nieuwe Gallus Labelfire E 340 is net als de volwassen 340-pers uitgerust met 1200 dpi inkjet-koppen van Fujifilm. Klanten die het vijfkleurenmodel installeren, kunnen het systeem altijd later nog uitbreiden naar de volledige acht kleuren (CMYK plus wit en nog oranje, violet en groen). Ook kunnen beide UV-inkjet persen, met een baanbreedte tot 340 mm, worden voorzien van additionele opties zoals zeefdruk-, folie- of flexo-units.

Gallus onthulde in 2018 overigens ook al een inkjet-instapmodel voor starters op de labelmarkt: de Smartfire. Dit is een vierkleuren-pers, uitgerust met Memjet-koppen en watergebaseerde inkten, op een maximale baanbreedte van 240 mm.

Volgens moederbedrijf Heidelberg ligt de Labelfire 340-pers, gelanceerd tijdens Drupa 2016, goed op schema. Bij de presentatie van de jaarcijfers in juli vorig jaar, meldde CEO Rainer Hundsdörfer dat er inmiddels 15 systemen waren geïnstalleerd. Hij noemde bij die gelegenheid inkjet-inkt 'het vloeibare goud': "Na 4 tot 5 jaar overstijgt de verkoop van inkt die van de persen."

De nieuwe Gallus Labelfire E 340 is net als de volwassen 340-pers uitgerust met 1200 dpi inkjet-koppen van Fujifilm. Klanten die het vijfkleurenmodel installeren, kunnen het systeem altijd later nog uitbreiden naar de volledige acht kleuren (CMYK plus wit en nog oranje, violet en groen). Ook kunnen beide UV-inkjet persen, met een baanbreedte tot 340 mm, worden voorzien van additionele opties zoals zeefdruk-, folie- of flexo-units.Gallus onthulde in 2018 overigens ook al een inkjet-instapmodel voor starters op de labelmarkt: de Smartfire. Dit is een vierkleuren-pers, uitgerust met Memjet-koppen en watergebaseerde inkten, op een maximale baanbreedte van 240 mm.Volgens moederbedrijf Heidelberg ligt de Labelfire 340-pers, gelanceerd tijdens Drupa 2016, goed op schema. Bij de presentatie van de jaarcijfers in juli vorig jaar, meldde CEO Rainer Hundsdörfer dat er inmiddels 15 systemen waren geïnstalleerd. Hij noemde bij die gelegenheid inkjet-inkt 'het vloeibare goud': "Na 4 tot 5 jaar overstijgt de verkoop van inkt die van de persen."