Gallus, met productievestigingen in Zwitserland en Duitsland, produceert conventionele en digitale rotatiepersen (smalle baan) voor de verpakkings- en etikettensector. Het bedrijf is een dochter van Heidelberger Druckmaschinen AG, telt ongeveer 300 medewerkers in de hele wereld, heeft een klantenbestand van meer dan 1250 klanten en heeft in totaal meer dan 3800 persen geïnstalleerd. Om zijn milieu-impact te verminderen, onderzoekt Gallus in eerste instantie de manier waarop het zijn persen bouwt en berekent het de koolstofuitstoot die daarmee gepaard gaat. Daarbij evalueert Gallus het volledige productieproces (ontwerp, verpakking, materialen, energie ...).

Duurzaamheidsprogramma

Gallus dat al een duurzaamheidsprogramma met het certificaat ISO 14001 toepast, heeft onlangs een nieuw partnership met de milieuspecialist Forliance aangekondigd om zijn activiteiten koolstofneutraal te maken. Met het oog daarop werd een compensatieprogramma (zoals voorzien in het Kyotoprotocol) ingevoerd. Volgens Gallus werkt een specifiek team eraan om het bedrijf 'koolstofvrij' te maken door de energie-efficiëntie te verbeteren en door een beroep te doen op hernieuwbare energie om de scope 1 en 2 emissies te verminderen.

"De klimaatverandering weegt hoe langer hoe meer op de activiteiten van producenten van druksystemen en op hun bedrijfsmodellen. Voor sommige constructeurs is dat zelfs een van de grootste uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. Met een goed geplande klimaatoplossing op maat van het bedrijf kunnen de risico's en moeilijkheden die met de klimaatverandering gepaard gaan, in reële kansen omgezet worden. We zijn ervan overtuigd dat we Gallus een strategie voorgesteld hebben die aan de doelstellingen van het bedrijf aangepast is en die in overeenstemming is met het Kyotoprotocol. De gekozen benadering zal zich in een significante vermindering van de milieu-impact van het bedrijf en zijn klanten vertalen", verklaarde Michael Sahm, directeur Climate Change Strategy van Forliance.

Gallus, met productievestigingen in Zwitserland en Duitsland, produceert conventionele en digitale rotatiepersen (smalle baan) voor de verpakkings- en etikettensector. Het bedrijf is een dochter van Heidelberger Druckmaschinen AG, telt ongeveer 300 medewerkers in de hele wereld, heeft een klantenbestand van meer dan 1250 klanten en heeft in totaal meer dan 3800 persen geïnstalleerd. Om zijn milieu-impact te verminderen, onderzoekt Gallus in eerste instantie de manier waarop het zijn persen bouwt en berekent het de koolstofuitstoot die daarmee gepaard gaat. Daarbij evalueert Gallus het volledige productieproces (ontwerp, verpakking, materialen, energie ...).Gallus dat al een duurzaamheidsprogramma met het certificaat ISO 14001 toepast, heeft onlangs een nieuw partnership met de milieuspecialist Forliance aangekondigd om zijn activiteiten koolstofneutraal te maken. Met het oog daarop werd een compensatieprogramma (zoals voorzien in het Kyotoprotocol) ingevoerd. Volgens Gallus werkt een specifiek team eraan om het bedrijf 'koolstofvrij' te maken door de energie-efficiëntie te verbeteren en door een beroep te doen op hernieuwbare energie om de scope 1 en 2 emissies te verminderen."De klimaatverandering weegt hoe langer hoe meer op de activiteiten van producenten van druksystemen en op hun bedrijfsmodellen. Voor sommige constructeurs is dat zelfs een van de grootste uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. Met een goed geplande klimaatoplossing op maat van het bedrijf kunnen de risico's en moeilijkheden die met de klimaatverandering gepaard gaan, in reële kansen omgezet worden. We zijn ervan overtuigd dat we Gallus een strategie voorgesteld hebben die aan de doelstellingen van het bedrijf aangepast is en die in overeenstemming is met het Kyotoprotocol. De gekozen benadering zal zich in een significante vermindering van de milieu-impact van het bedrijf en zijn klanten vertalen", verklaarde Michael Sahm, directeur Climate Change Strategy van Forliance.