Strobbe verliet in de zomer van 2017 haar drukkerijgebouwen in Izegem, de stad waar het familiebedrijf in 1890 zijn oorsprong vond. Al snel werden door het stadsbestuur nieuwe plannen ontwikkeld om er 'een groene oase' van te maken. De masterproef van Geldof komt daar goed bij van pas, stelt schepen Kurt Himpe: "Zijn bevindingen zijn uiteraard zeer interessant aangezien de stad de gebouwen van de drukkerij tegen 2024 wil laten ombouwen tot nieuwe locatie voor de bibliotheek, de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en de heemkundige kring."

Himpe nam in 2017 het initiatief voor de thesiswedstrijd om studenten aan universiteiten en hogescholen aan te moedigen een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis: "De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem." Over de nu bekroonde masterproef zal dit jaar een artikel verschijnen in het stadsmagazine Izine, stelt Himpe. Ook komt er een voordracht door de laureaat, die dan de prijs ter waarde van 800 euro in ontvangst zal nemen. De masterproef zal ter beschikking zijn in de bibliotheek.

(Beeld: Google Streetview)

Strobbe verliet in de zomer van 2017 haar drukkerijgebouwen in Izegem, de stad waar het familiebedrijf in 1890 zijn oorsprong vond. Al snel werden door het stadsbestuur nieuwe plannen ontwikkeld om er 'een groene oase' van te maken. De masterproef van Geldof komt daar goed bij van pas, stelt schepen Kurt Himpe: "Zijn bevindingen zijn uiteraard zeer interessant aangezien de stad de gebouwen van de drukkerij tegen 2024 wil laten ombouwen tot nieuwe locatie voor de bibliotheek, de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en de heemkundige kring."Himpe nam in 2017 het initiatief voor de thesiswedstrijd om studenten aan universiteiten en hogescholen aan te moedigen een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis: "De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem." Over de nu bekroonde masterproef zal dit jaar een artikel verschijnen in het stadsmagazine Izine, stelt Himpe. Ook komt er een voordracht door de laureaat, die dan de prijs ter waarde van 800 euro in ontvangst zal nemen. De masterproef zal ter beschikking zijn in de bibliotheek.(Beeld: Google Streetview)