Sappi Fine Paper Europe zal nu de Europese winnaars bezoeken om de trofeeën te overhandigen, veeleer dan zoals voordien een prestigieuze ceremonie met de allures van de Oscars voor het drukwerk te organiseren.

De Sappi Printer Of The Year Awards, sinds 1995 een wereldwijd initiatief, verlopen in twee fases: een eerste fase op elk continent, en vervolgens de 'finale' om de internationale winnaars in de verschillende categorieën aan te duiden. De wedstrijd die eerst elk jaar gehouden werd, is sinds 2008 een tweejaarlijkse gebeurtenis. In 2010 was de internationale finale al vervangen door een bekendmaking van de winnaars via webcast. Hoe dan ook, dit zijn tijden van besparingen en ook het meest prestigieuze evenement van de sector ontsnapt daar niet aan.

De Europese Sappi Awards zijn in tien categorieën onderverdeeld: jaarverslagen, boeken, brochures, kalenders, catalogi, tijdschriften (vellendruk), tijdschriften (rotatiedruk), verpakkingen en etiketten, zelfpromotie, en ten slotte de categorie 'algemeen'. De winnaars worden half maart bekend gemaakt.

Sappi Fine Paper Europe zal nu de Europese winnaars bezoeken om de trofeeën te overhandigen, veeleer dan zoals voordien een prestigieuze ceremonie met de allures van de Oscars voor het drukwerk te organiseren. De Sappi Printer Of The Year Awards, sinds 1995 een wereldwijd initiatief, verlopen in twee fases: een eerste fase op elk continent, en vervolgens de 'finale' om de internationale winnaars in de verschillende categorieën aan te duiden. De wedstrijd die eerst elk jaar gehouden werd, is sinds 2008 een tweejaarlijkse gebeurtenis. In 2010 was de internationale finale al vervangen door een bekendmaking van de winnaars via webcast. Hoe dan ook, dit zijn tijden van besparingen en ook het meest prestigieuze evenement van de sector ontsnapt daar niet aan. De Europese Sappi Awards zijn in tien categorieën onderverdeeld: jaarverslagen, boeken, brochures, kalenders, catalogi, tijdschriften (vellendruk), tijdschriften (rotatiedruk), verpakkingen en etiketten, zelfpromotie, en ten slotte de categorie 'algemeen'. De winnaars worden half maart bekend gemaakt.