Heylen is de opvolger van Jan De Brabanter van wie in januari afscheid werd genomen. Een gedeelte van de taken werd de laatste maanden op ad interim basis verzekerd door Jos Rossie, de vroegere secretaris-generaal.

Geert Heylen is 42 jaar en sociaal assistent van opleiding. In de periode voor Febelgra heeft Heylen lang gewerkt voor Febetra, de Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners en vervolgens als General Manager bij het sociale secretariaat Sodalis dat aan de federatie is verbonden. In die functie zetelde hij in het paritair comité 140 voor het vervoer en de logistiek en de adviesraad van het sociaal fonds voor transport en logistiek (SFTL).

"Ik heb geen band met de grafische sector" zegt Geert Heylen, "maar ik bezit de ervaring om een ploeg over het hele land aan te sturen en het beroep te verdedigen. Ik kan niet oordelen over de grafische sector, die ik nog moet leren kennen. Maar zoals het me voorkomt lijkt het mij ondanks zijn moeilijkheden, een boeiende sector met vele facetten."

De aanwerving van een nieuwe directeur-generaal kadert in de nieuwe strategie van Febelgra, die een dubbel objectief voor ogen heeft: enerzijds de evolutie van de federatie naar een eenvoudiger structuur, en anderzijds het verhogen van de prestaties in termen van dienstverlening aan de leden. "Ik heb van de Raad van Bestuur een zeer duidelijk mandaat gekregen. Febelgra moet een unieke visie formuleren en met één enkele stem spreken, waarbij het een sterke band met zijn leden op de verschillende regionale niveaus moet behouden."

Met die nieuwe dynamiek moet Febelgra zijn rol als officieel aanspreekpunt voor zijn leden en de grafische sector kunnen opeisen bij alle organisaties en gesprekspartners. Febelgra mikt ook op andere activiteiten in de grafische en communicatiesector en wil een innovatielaboratorium en bron van technologische monitoring zijn.

Heylen is de opvolger van Jan De Brabanter van wie in januari afscheid werd genomen. Een gedeelte van de taken werd de laatste maanden op ad interim basis verzekerd door Jos Rossie, de vroegere secretaris-generaal.Geert Heylen is 42 jaar en sociaal assistent van opleiding. In de periode voor Febelgra heeft Heylen lang gewerkt voor Febetra, de Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners en vervolgens als General Manager bij het sociale secretariaat Sodalis dat aan de federatie is verbonden. In die functie zetelde hij in het paritair comité 140 voor het vervoer en de logistiek en de adviesraad van het sociaal fonds voor transport en logistiek (SFTL)."Ik heb geen band met de grafische sector" zegt Geert Heylen, "maar ik bezit de ervaring om een ploeg over het hele land aan te sturen en het beroep te verdedigen. Ik kan niet oordelen over de grafische sector, die ik nog moet leren kennen. Maar zoals het me voorkomt lijkt het mij ondanks zijn moeilijkheden, een boeiende sector met vele facetten."De aanwerving van een nieuwe directeur-generaal kadert in de nieuwe strategie van Febelgra, die een dubbel objectief voor ogen heeft: enerzijds de evolutie van de federatie naar een eenvoudiger structuur, en anderzijds het verhogen van de prestaties in termen van dienstverlening aan de leden. "Ik heb van de Raad van Bestuur een zeer duidelijk mandaat gekregen. Febelgra moet een unieke visie formuleren en met één enkele stem spreken, waarbij het een sterke band met zijn leden op de verschillende regionale niveaus moet behouden."Met die nieuwe dynamiek moet Febelgra zijn rol als officieel aanspreekpunt voor zijn leden en de grafische sector kunnen opeisen bij alle organisaties en gesprekspartners. Febelgra mikt ook op andere activiteiten in de grafische en communicatiesector en wil een innovatielaboratorium en bron van technologische monitoring zijn.