Zijn winnende inzending is het boek 'De Bloeimaand' van Benno Barnard met vooraan in het boek een illustratie van Roger Raveel. De Bloeimaand verscheen in 1999 in beperkte oplage als een herdenking aan het overlijden in mei 1997 van dichter Herman de Coninck.

Het boek wordt bewaard in de National Library of Scotland in Edinburgh, waar alle winnende boekcovers sinds 1993 een plaats krijgen en te bezichtigen zijn. Edinburgh werd in 2004 uitgeroepen tot eerste UNESCO City of Literature.

Geert: "Ik koos dit boek vooral omwille van de illustratie van Roger Raveel. Deze uitgave heb ik ingebonden als een Franse Band met leder opleg en inleg. De cover is bekleed met oasis geitenleder en boxcalf leder. Het leder werd beschilderd en met bladgoud veredeld. Het ontwerp is abstract en geïnspireerd op de titel van het boek De Bloeimaand. De uitvoering van het boek was vooral een experiment met het oppervlak vergulden met bladgoud. Ik ben heel fier deze prijs van de internationale boekbindcompetitie te mogen ontvangen, voor de derde maal op rij!"

Zijn winnende inzending is het boek 'De Bloeimaand' van Benno Barnard met vooraan in het boek een illustratie van Roger Raveel. De Bloeimaand verscheen in 1999 in beperkte oplage als een herdenking aan het overlijden in mei 1997 van dichter Herman de Coninck.Het boek wordt bewaard in de National Library of Scotland in Edinburgh, waar alle winnende boekcovers sinds 1993 een plaats krijgen en te bezichtigen zijn. Edinburgh werd in 2004 uitgeroepen tot eerste UNESCO City of Literature.Geert: "Ik koos dit boek vooral omwille van de illustratie van Roger Raveel. Deze uitgave heb ik ingebonden als een Franse Band met leder opleg en inleg. De cover is bekleed met oasis geitenleder en boxcalf leder. Het leder werd beschilderd en met bladgoud veredeld. Het ontwerp is abstract en geïnspireerd op de titel van het boek De Bloeimaand. De uitvoering van het boek was vooral een experiment met het oppervlak vergulden met bladgoud. Ik ben heel fier deze prijs van de internationale boekbindcompetitie te mogen ontvangen, voor de derde maal op rij!"