Geert: "Ik heb een boekomslag ontworpen, dat de schrijfstijl van Willem Elsschot ondersteunt. Daartoe heb ik het ontwerp sober en direct gehouden. Voor de uitvoering koos ik voor een Franse band, bekleed met Schots Highland geitenleder. De schutbladen zijn uniek: deze heb ik in monoprint gedrukt. De kapitaalbandjes heb ik in 3 kleuren gevlochten, niet te opvallend en die passen bij de rode kleur van het leder. De kop van het boek is bewerkt als een gekleurde kopsnede.

Het decor (vakjargon voor ontwerp) is in reliëf opgebouwd en met leder er bovenop gelegd. Voor de typografie heb ik gekozen voor letters in foliedruk, met een handmatige Krausse foliepers gedrukt.

Ik ben heel blij dat mijn boekband de eerste prijs heeft gewonnen op deze internationale wedstrijd. In februari 2015 ben ik uitgenodigd op de officiële prijsuitreiking in Edinburgh. Mijn boek is voortaan enkel nog te bewonderen in de National Library of Scotland, die de prijsboeken bewaart. Op naar de Highlands of Scotland!"

Geert: "Ik heb een boekomslag ontworpen, dat de schrijfstijl van Willem Elsschot ondersteunt. Daartoe heb ik het ontwerp sober en direct gehouden. Voor de uitvoering koos ik voor een Franse band, bekleed met Schots Highland geitenleder. De schutbladen zijn uniek: deze heb ik in monoprint gedrukt. De kapitaalbandjes heb ik in 3 kleuren gevlochten, niet te opvallend en die passen bij de rode kleur van het leder. De kop van het boek is bewerkt als een gekleurde kopsnede.Het decor (vakjargon voor ontwerp) is in reliëf opgebouwd en met leder er bovenop gelegd. Voor de typografie heb ik gekozen voor letters in foliedruk, met een handmatige Krausse foliepers gedrukt. Ik ben heel blij dat mijn boekband de eerste prijs heeft gewonnen op deze internationale wedstrijd. In februari 2015 ben ik uitgenodigd op de officiële prijsuitreiking in Edinburgh. Mijn boek is voortaan enkel nog te bewonderen in de National Library of Scotland, die de prijsboeken bewaart. Op naar de Highlands of Scotland!"