Het ruim 300 jaar oude grafische bedrijf maakte internationaal naam als drukkerij van paspoorten, postzegels en bankbiljetten maar verkeerde de laatste jaren in financiële problemen.

Onderdeel van de herfinanciering, de herpositionering en de principe-overeenkomst betreffende de overname van 95 procent van de aandelen door de Europese investeerder Nimbus (met kantoren in Nederland en Duitsland) is een loonoffer van 8 procent door de overgebleven 200 medewerkers in Haarlem. Volgens directeur Busweiler is hiermee het voortbestaan van Joh. Enschedé een feit.

Het ruim 300 jaar oude grafische bedrijf maakte internationaal naam als drukkerij van paspoorten, postzegels en bankbiljetten maar verkeerde de laatste jaren in financiële problemen. Onderdeel van de herfinanciering, de herpositionering en de principe-overeenkomst betreffende de overname van 95 procent van de aandelen door de Europese investeerder Nimbus (met kantoren in Nederland en Duitsland) is een loonoffer van 8 procent door de overgebleven 200 medewerkers in Haarlem. Volgens directeur Busweiler is hiermee het voortbestaan van Joh. Enschedé een feit.