In een rechtszaak met British American Tobacco (BAT) rond een dispuut over uitgekeerde dividenden in 2008 en 2009 werd Sequana in februari veroordeeld tot het betalen van 163 miljoen euro. Sequana zegt nu niet in staat te zijn daar een oplossing voor te vinden.

In januari was al duidelijk geworden dat het bedrijf in financiële problemen dreigde te komen: zowel voor haar Franse als Britse papierfabrieken werd uitstel van betaling aangevraagd. Sequana stelde de bedrijven te willen verkopen, nadat een eerdere poging daartoe eind vorig jaar strandde. Uiteindelijk lukte dat eind maart met twee Franse fabrieken, maar de grootste in Bessé-sur-Braye - met 570 medewerkers - ging alsnog definitief failliet. In het VK is de curator nog altijd in onderhandeling met een mogelijke overnamekandidaat. Sequana zegt nu ook de kosten van deze procedures niet langer te kunnen financieren.

De liquidatie van Sequana gaat naar verwachting twee jaar in beslag nemen. Ondertussen zet papierdistributeur Antalis, waarvan Sequana 75 procent van de aandelen bezit, haar plannen voort om onder een nieuwe aandeelhoudersstructuur haar toekomst zeker te stellen.

In een rechtszaak met British American Tobacco (BAT) rond een dispuut over uitgekeerde dividenden in 2008 en 2009 werd Sequana in februari veroordeeld tot het betalen van 163 miljoen euro. Sequana zegt nu niet in staat te zijn daar een oplossing voor te vinden.In januari was al duidelijk geworden dat het bedrijf in financiële problemen dreigde te komen: zowel voor haar Franse als Britse papierfabrieken werd uitstel van betaling aangevraagd. Sequana stelde de bedrijven te willen verkopen, nadat een eerdere poging daartoe eind vorig jaar strandde. Uiteindelijk lukte dat eind maart met twee Franse fabrieken, maar de grootste in Bessé-sur-Braye - met 570 medewerkers - ging alsnog definitief failliet. In het VK is de curator nog altijd in onderhandeling met een mogelijke overnamekandidaat. Sequana zegt nu ook de kosten van deze procedures niet langer te kunnen financieren.De liquidatie van Sequana gaat naar verwachting twee jaar in beslag nemen. Ondertussen zet papierdistributeur Antalis, waarvan Sequana 75 procent van de aandelen bezit, haar plannen voort om onder een nieuwe aandeelhoudersstructuur haar toekomst zeker te stellen.