Hybrid Software Group heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het technologiebedrijf worstelde met de economische conjunctuur en met het wereldwijde chiptekort. Dat resulteerde in een dalende omzet, een krimpende ebitda en een minimale nettowinst van 945.000 euro terwijl die in 2021 nog 6,39 miljoen was.

Vraag uit China

"De omzet van Meteor Inkjet bleef in de eerste jaarhelft meer dan 4 miljoen pond achter op de verwachtingen", stelt Mike Rottenborn, de CEO van Hybrid Software Group. "Hun team heeft snel een kritieke printplaat opnieuw ontworpen met behulp van een chip die op grotere schaal beschikbaar was, maar de verloren omzet werd in 2022 niet volledig terugverdiend." Rottenborn onderstreept dat het jaar 2023 zeer sterk is gestart voor Meteor. "Met opnieuw gezonde omzetniveaus en de vraag uit China neemt snel toe", klinkt het.

"2022 was een jaar met gemengde resultaten en we bleven achter bij onze groeiprognoses voor zowel omzet als nettowinst", duidt Guido Van der Schueren, de uitvoerend voorzitter van Hybrid Software Group. Van der Schueren verwacht in de zeer nabije toekomst een veel hoger niveau van groei en winstgevendheid.

Cijfers 2022

De groepsomzet van Hybrid Software Group daalde in 2022 met 3,8 procent naar 46,7 miljoen euro. De omzet voor het segment Printing Software bedroeg 15,26 miljoen euro, een stijging van tien procent. De omzet van het segment Printhead Solutions kreeg zware klappen door het chiptekort en kwam uit op 8,66 miljoen euro, een daling van 38 procent in vergelijking met 2021. Voor het Enterprise Software-segment steeg de omzet met 9,8 procent naar 22,78 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) kwam uit op 10,9 miljoen euro, een daling van 10,8 procent in vergelijking met 2021. De kaspositie bedraagt 6,3 miljoen euro.

Hybrid Software Group heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het technologiebedrijf worstelde met de economische conjunctuur en met het wereldwijde chiptekort. Dat resulteerde in een dalende omzet, een krimpende ebitda en een minimale nettowinst van 945.000 euro terwijl die in 2021 nog 6,39 miljoen was."De omzet van Meteor Inkjet bleef in de eerste jaarhelft meer dan 4 miljoen pond achter op de verwachtingen", stelt Mike Rottenborn, de CEO van Hybrid Software Group. "Hun team heeft snel een kritieke printplaat opnieuw ontworpen met behulp van een chip die op grotere schaal beschikbaar was, maar de verloren omzet werd in 2022 niet volledig terugverdiend." Rottenborn onderstreept dat het jaar 2023 zeer sterk is gestart voor Meteor. "Met opnieuw gezonde omzetniveaus en de vraag uit China neemt snel toe", klinkt het."2022 was een jaar met gemengde resultaten en we bleven achter bij onze groeiprognoses voor zowel omzet als nettowinst", duidt Guido Van der Schueren, de uitvoerend voorzitter van Hybrid Software Group. Van der Schueren verwacht in de zeer nabije toekomst een veel hoger niveau van groei en winstgevendheid.