De Gentse drukkerij met sociaal oogmerk (SO) Mirto Print, een onderdeel van het maatwerkbedrijf Mirto vzw, wordt geïntegreerd in de familiale Graphius Group.

De grafische activiteiten van Mirto Print werden meer dan vijftig jaar geleden opgestart in het Oost-Vlaamse Landegem als tewerkstellingsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een verhuis naar Drongen in 2007 en een verzelfstandiging (tot Nevelland Graphics) in 2008 ontwikkelde Mirto Print haar activiteiten in samenwerking met zusterbedrijf Mirto vzw.

Integratie in Oostakker

De sociaal geëngageerde drukkerij kiest nu voor een integratie op de productiesite van Graphius. "Daarmee spelen beide partijen in op de nood aan schaalvergroting en verdere professionalisering in een snel en continu wijzigende markt", stelt Mirto Print in een persbericht. De tien Mirto Print-medewekers kunnen aan de slag in Oostakker.

Ook het selfpublishing platform Skribis, opgericht door Mirto Print in 2016, wordt verder ontwikkeld onder Graphius.

De Gentse drukkerij met sociaal oogmerk (SO) Mirto Print, een onderdeel van het maatwerkbedrijf Mirto vzw, wordt geïntegreerd in de familiale Graphius Group.De grafische activiteiten van Mirto Print werden meer dan vijftig jaar geleden opgestart in het Oost-Vlaamse Landegem als tewerkstellingsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een verhuis naar Drongen in 2007 en een verzelfstandiging (tot Nevelland Graphics) in 2008 ontwikkelde Mirto Print haar activiteiten in samenwerking met zusterbedrijf Mirto vzw.De sociaal geëngageerde drukkerij kiest nu voor een integratie op de productiesite van Graphius. "Daarmee spelen beide partijen in op de nood aan schaalvergroting en verdere professionalisering in een snel en continu wijzigende markt", stelt Mirto Print in een persbericht. De tien Mirto Print-medewekers kunnen aan de slag in Oostakker.Ook het selfpublishing platform Skribis, opgericht door Mirto Print in 2016, wordt verder ontwikkeld onder Graphius.