Om haar positie in de groeimarkt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken, neemt de Gentse Graphius Group Drukkerij Lowyck uit Oostende over. Drukkerij Lowyck is actief in de productie van zowel commercieel drukwerk als vouwkartonnen verpakkingen zoals snackbakjes, bakjes voor fruit en groenten, sleeves, pralinedozen, enzovoort.

Het familiebedrijf van Steven Lowyck en An De Graeve is goed voor een omzet van 6,5 miljoen euro, ongeveer zeventig procent daarvan komt uit de verpakkingsactiviteiten.

Productiecapaciteit en service

Volgens Graphius blijft de site in Oostende operationeel onder leiding van Steven Lowyck en An De Graeve. De 25 werknemers blijven aan boord. "Alle verwerking van vouwkarton van de groep zal in Oostende worden gecentraliseerd onder de vlag van Etiglia Packaging", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group.

Etiglia is de label- en vouwkartondivisie van Graphius Group en is actief in Beersel (Etiglia Labels) en nu ook in Oostende (Etiglia Packaging). "Deze overname is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van Etiglia. Voortaan kunnen we de integrale verwerking van vouwkarton in huis doen waardoor we naast een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit een betere service kunnen bieden aan onze klanten", duidt Geers.

Investeringsprogramma en R&D

Graphius Group voorziet voor Etiglia de komende twee jaar een investeringsprogramma van vier miljoen euro in de verdere uitbouw en automatisering van de drukkerij, stans- en vouwplakafdeling. "Als middelgrote speler is het niet evident om permanent te investeren in meer performant materiaal en met de overname door Graphius Group weten we de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te verzekeren", stelt Steven Lowyck, de CEO van Drukkerij Lowyck.

Denis Geers start ook een R&D-afdeling op om op zoek te gaan naar kartonnen alternatieven voor kunststoffen die tot op heden nog vaak in verpakkingen worden gebruikt. "Deze ecologische benadering kadert in de algemene visie rond duurzaamheid binnen onze groep", stelt de CEO.

Graphius Group zag de geconsolideerde omzet in het coronajaar 2020 met 17 procent dalen tot 80 miljoen euro. De familiale groep stelt 450 mensen (in VTE) tewerk. De hoofdzetel van de groep in Gent wordt momenteel uitgebreid met tweeduizend vierkante meter nieuwbouw.

Om haar positie in de groeimarkt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken, neemt de Gentse Graphius Group Drukkerij Lowyck uit Oostende over. Drukkerij Lowyck is actief in de productie van zowel commercieel drukwerk als vouwkartonnen verpakkingen zoals snackbakjes, bakjes voor fruit en groenten, sleeves, pralinedozen, enzovoort.Het familiebedrijf van Steven Lowyck en An De Graeve is goed voor een omzet van 6,5 miljoen euro, ongeveer zeventig procent daarvan komt uit de verpakkingsactiviteiten.Volgens Graphius blijft de site in Oostende operationeel onder leiding van Steven Lowyck en An De Graeve. De 25 werknemers blijven aan boord. "Alle verwerking van vouwkarton van de groep zal in Oostende worden gecentraliseerd onder de vlag van Etiglia Packaging", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group.Etiglia is de label- en vouwkartondivisie van Graphius Group en is actief in Beersel (Etiglia Labels) en nu ook in Oostende (Etiglia Packaging). "Deze overname is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van Etiglia. Voortaan kunnen we de integrale verwerking van vouwkarton in huis doen waardoor we naast een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit een betere service kunnen bieden aan onze klanten", duidt Geers.Graphius Group voorziet voor Etiglia de komende twee jaar een investeringsprogramma van vier miljoen euro in de verdere uitbouw en automatisering van de drukkerij, stans- en vouwplakafdeling. "Als middelgrote speler is het niet evident om permanent te investeren in meer performant materiaal en met de overname door Graphius Group weten we de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te verzekeren", stelt Steven Lowyck, de CEO van Drukkerij Lowyck.Denis Geers start ook een R&D-afdeling op om op zoek te gaan naar kartonnen alternatieven voor kunststoffen die tot op heden nog vaak in verpakkingen worden gebruikt. "Deze ecologische benadering kadert in de algemene visie rond duurzaamheid binnen onze groep", stelt de CEO.Graphius Group zag de geconsolideerde omzet in het coronajaar 2020 met 17 procent dalen tot 80 miljoen euro. De familiale groep stelt 450 mensen (in VTE) tewerk. De hoofdzetel van de groep in Gent wordt momenteel uitgebreid met tweeduizend vierkante meter nieuwbouw.