Dr. Gerold Linzbach gaat zijn contract als CEO van Heidelberg niet verlengen.Linzbach die de drukpersenfabrikant herstructureerde, kijkt uit naar nieuwe beroepsmatige uitdagingen.

Gerold Linzbach zal Heidelberg tot augustus 2017 bijstaan om de overgang vlot te laten verlopen. Tot dan zal hij de strategische verderontwikkeling van het concern voor zijn rekening nemen. Er is nog geen opvolger bekendgemaakt.

Met topman Gerold Linzbach aan het roer werd op het vlak van digitaal printen duidelijk koers richting inkjet en partnerschappen met andere fabrikanten gezet. In samenwerking met Fujifilm werd een inkjet labelpers gebouwd die zijn première tijdens Labelexpo 2015 in Brussel beleefde. Op Drupa werd een B1 inkjetvellenpers onder de naam Primefire 106 gelanceerd.

Volgens de visie van Gerold Linzbach zal de rol van de vellenpersoperator in de moderne industriële vellendrukkerij tot een minimum herleid worden. Alle wijsheid zit namelijk in de machine. De toenemende graad van automatisatie past in de vierde industriële revolutie, die industrie 4.0 wordt genoemd. Industrie 4.0 was op de recente Drupa een belangrijk thema bij alle fabrikanten.

Op de foto Gerold Linzbach tijdens de persconferentie op Drupa.

Dr. Gerold Linzbach gaat zijn contract als CEO van Heidelberg niet verlengen.Linzbach die de drukpersenfabrikant herstructureerde, kijkt uit naar nieuwe beroepsmatige uitdagingen.Gerold Linzbach zal Heidelberg tot augustus 2017 bijstaan om de overgang vlot te laten verlopen. Tot dan zal hij de strategische verderontwikkeling van het concern voor zijn rekening nemen. Er is nog geen opvolger bekendgemaakt.Met topman Gerold Linzbach aan het roer werd op het vlak van digitaal printen duidelijk koers richting inkjet en partnerschappen met andere fabrikanten gezet. In samenwerking met Fujifilm werd een inkjet labelpers gebouwd die zijn première tijdens Labelexpo 2015 in Brussel beleefde. Op Drupa werd een B1 inkjetvellenpers onder de naam Primefire 106 gelanceerd. Volgens de visie van Gerold Linzbach zal de rol van de vellenpersoperator in de moderne industriële vellendrukkerij tot een minimum herleid worden. Alle wijsheid zit namelijk in de machine. De toenemende graad van automatisatie past in de vierde industriële revolutie, die industrie 4.0 wordt genoemd. Industrie 4.0 was op de recente Drupa een belangrijk thema bij alle fabrikanten. Op de foto Gerold Linzbach tijdens de persconferentie op Drupa.