'Generative AI by Getty Images' is de officiële naam van het nieuwe programma van de Amerikaanse beeldenaanbieder. Dit nieuwe instrument om beelden te genereren, werd getraind met de modelarchitectuur Edify, dat een onderdeel is van Nvidia Picasso. De beelden worden uitsluitend gegenereerd met foto's die uit de bibliotheek van Getty Images komen en waarvan het bedrijf de rechten in handen heeft. Het Amerikaanse bureau kan op die manier zijn klanten een juridische bescherming bieden. Daardoor is het een beveiligde concurrent van Dall-E of Midjourney.

"We hebben ons ingespannen om een verantwoord instrument te ontwikkelen zodat klanten vertrouwen kunnen hebben in de visuele producten die door de generatieve AI met het oog op commerciële doeleinden ontwikkeld werden", verklaarde Craig Peters, de CEO van Getty Images.

Standaardlicentie vrij van rechten

De klanten die beeldmateriaal via het instrument creëren en downloaden, krijgen van Getty Images de standaardlicentie die vrij van rechten is. Getty Images zal de beelden die met AI gecreëerd worden niet aan de beeldbanken Getty en iStock toevoegen. Bovendien garandeert Getty Images dat het de fotografen waarvan het werk gebruikt wordt om de software voor beeldcreatie te ontwikkelen, vergoed zullen worden.

"We hebben een dienst gecreëerd die merken en marketingspecialisten in staat stelt om in alle veiligheid AI toe te passen en hun creatieve mogelijkheden uit te breiden, terwijl tegelijk de fotografen vergoed worden voor het gebruik van hun beeldmateriaal in de onderliggende trainingsmodellen", zegt Grant Farhall, productdirecteur bij Getty Images.

Binnenkort ook gepersonaliseerd

De klanten kunnen er ook voor kiezen om de dienst niet alleen op de website van Getty Images te gebruiken, maar die ook via een beschikbare API in hun bestaande werkstromen en toepassingen te integreren. Nadien kan de generatieve AI van Getty Images gepersonaliseerd worden met exclusieve gegevens om beelden in de unieke beeldstijl en -taal van de merken van die klanten, te creëren. Getty Images zal later dit jaar nog andere verbeteringen aankondigen.

'Generative AI by Getty Images' is de officiële naam van het nieuwe programma van de Amerikaanse beeldenaanbieder. Dit nieuwe instrument om beelden te genereren, werd getraind met de modelarchitectuur Edify, dat een onderdeel is van Nvidia Picasso. De beelden worden uitsluitend gegenereerd met foto's die uit de bibliotheek van Getty Images komen en waarvan het bedrijf de rechten in handen heeft. Het Amerikaanse bureau kan op die manier zijn klanten een juridische bescherming bieden. Daardoor is het een beveiligde concurrent van Dall-E of Midjourney."We hebben ons ingespannen om een verantwoord instrument te ontwikkelen zodat klanten vertrouwen kunnen hebben in de visuele producten die door de generatieve AI met het oog op commerciële doeleinden ontwikkeld werden", verklaarde Craig Peters, de CEO van Getty Images.De klanten die beeldmateriaal via het instrument creëren en downloaden, krijgen van Getty Images de standaardlicentie die vrij van rechten is. Getty Images zal de beelden die met AI gecreëerd worden niet aan de beeldbanken Getty en iStock toevoegen. Bovendien garandeert Getty Images dat het de fotografen waarvan het werk gebruikt wordt om de software voor beeldcreatie te ontwikkelen, vergoed zullen worden."We hebben een dienst gecreëerd die merken en marketingspecialisten in staat stelt om in alle veiligheid AI toe te passen en hun creatieve mogelijkheden uit te breiden, terwijl tegelijk de fotografen vergoed worden voor het gebruik van hun beeldmateriaal in de onderliggende trainingsmodellen", zegt Grant Farhall, productdirecteur bij Getty Images.De klanten kunnen er ook voor kiezen om de dienst niet alleen op de website van Getty Images te gebruiken, maar die ook via een beschikbare API in hun bestaande werkstromen en toepassingen te integreren. Nadien kan de generatieve AI van Getty Images gepersonaliseerd worden met exclusieve gegevens om beelden in de unieke beeldstijl en -taal van de merken van die klanten, te creëren. Getty Images zal later dit jaar nog andere verbeteringen aankondigen.