GGP Media produceert jaarlijks meer dan 250 miljoen printproducten, waaronder bestsellerromans, strips en modetijdschriften. Het drukkerijpark omvat zowel offset- als digitale drukmachines. Terwijl de oplagen afnemen, neemt het aandeel van digitaal drukwerk voortdurend toe. Om het conventionele machinepark van kleine oplagen te ontlasten, zag GGP Media GmBH zich genoodzaakt om te investeren in een extra digitale drukmachine.

"We kochten in 2011 een HP PageWide WebPress T490 HD, die in 2012 in gebruik werd genomen. In 2017 volgde de High Definition Nozzle Architecture (HDNA) conversie. Deze machine heeft zichzelf bewezen in ons bedrijf, en onze medewerkers zijn vertrouwd met de technologie. Het lag dus voor de hand dat we een gelijkaardige pers zouden installeren om aan de toenemende vraag naar digitale printcapaciteit te voldoen", zegt Christof Ludwig, Managing Director, GGP Media GmbH. Op de HP PageWide worden boeken met een oplage tot 7.000 exemplaren digitaal geproduceerd.

Naast het optimaliseren van bestaande printopdrachten hoopt het bedrijf dat de nieuwe installatie hen in staat stelt om backlisttitels te produceren, waardoor nieuwe mogelijkheden voor zowel het bedrijf als de klanten worden ontsloten.

De HP PageWide WebPress T490 HD produceert aan een snelheid tot 305 meter per minuut en heeft een baanbreedte tot 1067 millimeter. De HP High Definition Nozzle Architecture (HDNA) met 2.400 nozzles per inch zorgt voor goede beelddetails en een hoge optische zwartdensiteit, waardoor de machine geschikt is voor digitale boekdruk.

GGP Media produceert jaarlijks meer dan 250 miljoen printproducten, waaronder bestsellerromans, strips en modetijdschriften. Het drukkerijpark omvat zowel offset- als digitale drukmachines. Terwijl de oplagen afnemen, neemt het aandeel van digitaal drukwerk voortdurend toe. Om het conventionele machinepark van kleine oplagen te ontlasten, zag GGP Media GmBH zich genoodzaakt om te investeren in een extra digitale drukmachine."We kochten in 2011 een HP PageWide WebPress T490 HD, die in 2012 in gebruik werd genomen. In 2017 volgde de High Definition Nozzle Architecture (HDNA) conversie. Deze machine heeft zichzelf bewezen in ons bedrijf, en onze medewerkers zijn vertrouwd met de technologie. Het lag dus voor de hand dat we een gelijkaardige pers zouden installeren om aan de toenemende vraag naar digitale printcapaciteit te voldoen", zegt Christof Ludwig, Managing Director, GGP Media GmbH. Op de HP PageWide worden boeken met een oplage tot 7.000 exemplaren digitaal geproduceerd.Naast het optimaliseren van bestaande printopdrachten hoopt het bedrijf dat de nieuwe installatie hen in staat stelt om backlisttitels te produceren, waardoor nieuwe mogelijkheden voor zowel het bedrijf als de klanten worden ontsloten.De HP PageWide WebPress T490 HD produceert aan een snelheid tot 305 meter per minuut en heeft een baanbreedte tot 1067 millimeter. De HP High Definition Nozzle Architecture (HDNA) met 2.400 nozzles per inch zorgt voor goede beelddetails en een hoge optische zwartdensiteit, waardoor de machine geschikt is voor digitale boekdruk.