Het grootste deel van het werk van de Ghent Workgroup wordt gedaan door subcomités die zich richten op verschillende behoeften op het gebied van PDF-technologie, hetzij tijdens persoonlijke vergaderingen (drie keer per jaar), hetzij tussen deze vergaderingen door met behulp van webconferencingtechnologie en e-mailuitwisseling. Elk subcomité heeft een voorzitter of meerdere co-voorzitters om het werk te beheren en te sturen en om het werk te presenteren tijdens de algemene vergaderingen van de GWG. Uiteindelijk worden alle beslissingen aan alle leden voorgelegd en door de groep beslist.

Deze nieuwe voorzitters werden geselecteerd door de leden van Ghent Workgroup tijdens de laatste online vergadering.

-Subcomité Variabele Data Printing

Co-voorzitters van het VDP-subcomité zijn Yves Bougardier en Frank Vyncke. Yves Bougardier heeft meer dan 25 jaar ervaring in productie door middel van digitaal printen bij IBM, Infoprint Solutions, Dataone en IMPIKA (XEROX groep) en richtte onlangs zijn eigen bedrijf ybam op. Frank Vyncke begon zijn carrière als ontwikkelaar voor Barco Graphics (nu Esko) in 1989. Sinds 2011 werkt hij bij HYBRID Software waar hij verantwoordelijk is voor Cloudflow Development, dat een PDF RIP, een workflow engine en web viewing-technologie omvat.

-Subcomité Creatieve Outreach

De missie van het Creative Outreach Subcommittee is het voorbereiden van acties om de creatieve gemeenschap te betrekken en hen te informeren over 'best practices' voor printproductieprocessen. Het moet proberen om technologisch gecompliceerde documenten te 'vertalen' in eenvoudiger en gemakkelijker te begrijpen taal.

Ra?a Urbas is benoemd tot voorzitster van deze nieuwe subcommissie. Ra?a is universitair docent aan de Universiteit van Ljubljana (Slovenië), faculteit Natuurwetenschappen en Ingenieurswetenschappen, afdeling Textiel, Grafische Industrie en Design.

-Subcomité Office Document Printing

Het Office Document Printing subcomité werkt aan kwesties met betrekking tot het creëren van betrouwbare afdrukbare PDF-documenten van kantoorapplicaties. In de meeste gevallen betekent dit het maken van bestanden vanuit "non-designer"-toepassingen, zoals het maken van PDF's vanuit Microsoft Office.

Koen Degrande (Igepa) is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Office Document Printing subcommissie. Hij is bij Igepa specialist in PDF- en workflowsystemen en consultant op het vlak van automatisering.

Het grootste deel van het werk van de Ghent Workgroup wordt gedaan door subcomités die zich richten op verschillende behoeften op het gebied van PDF-technologie, hetzij tijdens persoonlijke vergaderingen (drie keer per jaar), hetzij tussen deze vergaderingen door met behulp van webconferencingtechnologie en e-mailuitwisseling. Elk subcomité heeft een voorzitter of meerdere co-voorzitters om het werk te beheren en te sturen en om het werk te presenteren tijdens de algemene vergaderingen van de GWG. Uiteindelijk worden alle beslissingen aan alle leden voorgelegd en door de groep beslist.Deze nieuwe voorzitters werden geselecteerd door de leden van Ghent Workgroup tijdens de laatste online vergadering.-Subcomité Variabele Data PrintingCo-voorzitters van het VDP-subcomité zijn Yves Bougardier en Frank Vyncke. Yves Bougardier heeft meer dan 25 jaar ervaring in productie door middel van digitaal printen bij IBM, Infoprint Solutions, Dataone en IMPIKA (XEROX groep) en richtte onlangs zijn eigen bedrijf ybam op. Frank Vyncke begon zijn carrière als ontwikkelaar voor Barco Graphics (nu Esko) in 1989. Sinds 2011 werkt hij bij HYBRID Software waar hij verantwoordelijk is voor Cloudflow Development, dat een PDF RIP, een workflow engine en web viewing-technologie omvat.-Subcomité Creatieve OutreachDe missie van het Creative Outreach Subcommittee is het voorbereiden van acties om de creatieve gemeenschap te betrekken en hen te informeren over 'best practices' voor printproductieprocessen. Het moet proberen om technologisch gecompliceerde documenten te 'vertalen' in eenvoudiger en gemakkelijker te begrijpen taal.Ra?a Urbas is benoemd tot voorzitster van deze nieuwe subcommissie. Ra?a is universitair docent aan de Universiteit van Ljubljana (Slovenië), faculteit Natuurwetenschappen en Ingenieurswetenschappen, afdeling Textiel, Grafische Industrie en Design.-Subcomité Office Document PrintingHet Office Document Printing subcomité werkt aan kwesties met betrekking tot het creëren van betrouwbare afdrukbare PDF-documenten van kantoorapplicaties. In de meeste gevallen betekent dit het maken van bestanden vanuit "non-designer"-toepassingen, zoals het maken van PDF's vanuit Microsoft Office.Koen Degrande (Igepa) is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Office Document Printing subcommissie. Hij is bij Igepa specialist in PDF- en workflowsystemen en consultant op het vlak van automatisering.