De gebruikersgids van de Ghent Workgroup werd samengesteld door David van Driessche, uitvoerend bestuurder van de GWG en covoorzitter van het subcomité voor specificatie en procescontrole. Vragen die in de gebruiksgids aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen PDF-normen en PDF-specificaties? Wat moet ik weten over PDF/X-1, PDF/X-4 en PDF/X-6? Welke versie van PDF/X moet ik gebruiken en wat zijn de verschillende versies?

Complexe technologie

"Een van de grootste hindernissen voor de invoering van complexe technologie is dat mensen het gevoel hebben dat ze die niet begrijpen", zegt David van Driessche. "De Ghent Workgroup wil die hinderpaal overwinnen door de zaken te vereenvoudigen. Dat is wat we met dit document willen bereiken. Uiteraard komt er nooit echt een einde aan de vragen die gebruikers kunnen stellen en zal onze gids samen met onze sector evolueren."

De gids kunt u hier gratis downloaden.

De gebruikersgids van de Ghent Workgroup werd samengesteld door David van Driessche, uitvoerend bestuurder van de GWG en covoorzitter van het subcomité voor specificatie en procescontrole. Vragen die in de gebruiksgids aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen PDF-normen en PDF-specificaties? Wat moet ik weten over PDF/X-1, PDF/X-4 en PDF/X-6? Welke versie van PDF/X moet ik gebruiken en wat zijn de verschillende versies?"Een van de grootste hindernissen voor de invoering van complexe technologie is dat mensen het gevoel hebben dat ze die niet begrijpen", zegt David van Driessche. "De Ghent Workgroup wil die hinderpaal overwinnen door de zaken te vereenvoudigen. Dat is wat we met dit document willen bereiken. Uiteraard komt er nooit echt een einde aan de vragen die gebruikers kunnen stellen en zal onze gids samen met onze sector evolueren."De gids kunt u hier gratis downloaden.