De specificatie GWG uit 2015 waar het almaar moeilijker mee werken was, is nu vervangen. In de nieuwe versie GWG 2022 houdt Ghent Workgroup rekening met specifieke marktsegmenten zoals sign & display, digitale druk en verpakking. "De belangrijkste vraag voor drukkers, uitgevers en ontwerpers is te weten welke verbeteringen de GWG 2022 voor hen inhoudt", zegt David van Driessche, uitvoerend bestuurder bij Ghent Workgroup en CTO bij Four Pees. "De belangrijkste nieuwigheid van de GWG 2022 die de mensen zal opvallen, is de mogelijkheid om de controleresultaten stroomopwaarts te verbeteren door het aantal vals positieve meldingen te verminderen - dat zijn vergissingen die bij de controle stroomopwaarts gemeld worden, maar waarvoor die melding eigenlijk niet nodig is omdat ze nooit tot productieproblemen zouden leiden. Voor ontwikkelaars van toepassingen die met GWG 2022 werken, wordt het leven eenvoudiger dankzij het nieuwe specificatieformaat."

Aantal vals positieve meldingen verminderen

De voorbije jaren hebben verschillende leveranciers technologieën ontwikkeld om het aantal vals positieve meldingen bij een voorafgaande controle te verminderen. De specificatie GWG 2022 maakt het mogelijk om die technologie toe te passen en legt er de regels van vast. "Dat betekent dat u zich met een voorafgaande controle waarbij profielen gebruikt worden die aan GWG 2022 conform zijn, kunt concentreren op de bestanden die echte problemen kunnen veroorzaken", legt Ghent Workgroup uit.

Etiketten en verpakkingen

Voor de productie van etiketten en verpakkingen werd een nieuwe norm ISO 19593-1 ingevoerd om de elementen van het ontwerp te identificeren die voor specifieke afwerkingsstappen noodzakelijk zijn. De norm maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de snij- en vouwlijnen in een complex ontwerp te identificeren. De specificatie GWG 2022 kan de norm voor de verwerkingsstappen beheren en identificeert de stappen die al dan niet voor de verschillende verpakkingsproducten aanwezig moeten zijn.

Vereenvoudigd specificatieformaat

Tot nu toe werden de specificaties van de Ghent Workgroup gepubliceerd in een document dat alle vereisten beschreef. Voor elke variant specificeerden tabellen de geldende vereisten. Omdat de specificaties complexer en technischer geworden zijn, voldeed die methode niet meer. Nu wordt de GWG 2022 gepubliceerd in de vorm van een gestructureerd rekenblad dat de definities, vereisten en varianten omschrijft. De definities en vereisten werden op een gestandaardiseerde en meer precieze manier herschreven en omvatten unieke identificatie-elementen, versienummers, enzovoort. Daardoor kunnen ontwikkelaars van softwareprogramma's ook gemakkelijker met de norm werken.

Het rekenblad voor de specificaties GWG 2022 is gratis beschikbaar. Een uitleg over de specificatie GWG 2022 van de Ghent Workgroup is eveneens beschikbaar.

De specificatie GWG uit 2015 waar het almaar moeilijker mee werken was, is nu vervangen. In de nieuwe versie GWG 2022 houdt Ghent Workgroup rekening met specifieke marktsegmenten zoals sign & display, digitale druk en verpakking. "De belangrijkste vraag voor drukkers, uitgevers en ontwerpers is te weten welke verbeteringen de GWG 2022 voor hen inhoudt", zegt David van Driessche, uitvoerend bestuurder bij Ghent Workgroup en CTO bij Four Pees. "De belangrijkste nieuwigheid van de GWG 2022 die de mensen zal opvallen, is de mogelijkheid om de controleresultaten stroomopwaarts te verbeteren door het aantal vals positieve meldingen te verminderen - dat zijn vergissingen die bij de controle stroomopwaarts gemeld worden, maar waarvoor die melding eigenlijk niet nodig is omdat ze nooit tot productieproblemen zouden leiden. Voor ontwikkelaars van toepassingen die met GWG 2022 werken, wordt het leven eenvoudiger dankzij het nieuwe specificatieformaat."De voorbije jaren hebben verschillende leveranciers technologieën ontwikkeld om het aantal vals positieve meldingen bij een voorafgaande controle te verminderen. De specificatie GWG 2022 maakt het mogelijk om die technologie toe te passen en legt er de regels van vast. "Dat betekent dat u zich met een voorafgaande controle waarbij profielen gebruikt worden die aan GWG 2022 conform zijn, kunt concentreren op de bestanden die echte problemen kunnen veroorzaken", legt Ghent Workgroup uit.Voor de productie van etiketten en verpakkingen werd een nieuwe norm ISO 19593-1 ingevoerd om de elementen van het ontwerp te identificeren die voor specifieke afwerkingsstappen noodzakelijk zijn. De norm maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de snij- en vouwlijnen in een complex ontwerp te identificeren. De specificatie GWG 2022 kan de norm voor de verwerkingsstappen beheren en identificeert de stappen die al dan niet voor de verschillende verpakkingsproducten aanwezig moeten zijn.Tot nu toe werden de specificaties van de Ghent Workgroup gepubliceerd in een document dat alle vereisten beschreef. Voor elke variant specificeerden tabellen de geldende vereisten. Omdat de specificaties complexer en technischer geworden zijn, voldeed die methode niet meer. Nu wordt de GWG 2022 gepubliceerd in de vorm van een gestructureerd rekenblad dat de definities, vereisten en varianten omschrijft. De definities en vereisten werden op een gestandaardiseerde en meer precieze manier herschreven en omvatten unieke identificatie-elementen, versienummers, enzovoort. Daardoor kunnen ontwikkelaars van softwareprogramma's ook gemakkelijker met de norm werken.Het rekenblad voor de specificaties GWG 2022 is gratis beschikbaar. Een uitleg over de specificatie GWG 2022 van de Ghent Workgroup is eveneens beschikbaar.