De Ghent Workgroup, die in 2002 opgericht werd, is een internationale werkgroep van grafische vakmensen die zich op de productiestroom toelegt. De GWG telt meer dan veertig leden, zoals industrieverenigingen, leveranciers, universiteiten ... Belgische leden zijn onder andere Febelgra, VIGC, Agfa, Arteveldehogeschool, enz.

Sleutel tot standaardisering

Een nieuw lid is TAGA Italia, de Italiaanse vereniging van technici in de grafische kunsten. TAGA Italia, dat meer dan dertig jaar geleden opgericht werd, is gebaseerd op de Amerikaanse TAGA (Technical Association of the Graphic Arts). De vereniging brengt grafische professionals uit de drukvoorbereiding, de druk en de afwerking samen om het onderzoek van de grafische processen te verbeteren, om opleidingen te geven en om kennis door te geven.

"We leveren voortdurend inspanningen om de competentie van onze leden te verbeteren en om duidelijk te maken hoe belangrijk het is om de workflow van de drukvoorbereiding te kennen en te beheren, om PDF-documenten met grote nauwkeurigheid te creëren en te verwerken. Zij zijn immers de sleutels tot de standaardisering van de grafische bedrijven", zegt Denis Salicetti, adviseur van TAGA Italia. "Hun inspanningen om de grafische gemeenschap op te leiden, sluiten aan bij de missie van de GWG en we kijken er naar uit om samen nieuwe programma's te ontwikkelen", stelt David L. Zwang, de voorzitter van de GWG.

De Ghent Workgroup, die in 2002 opgericht werd, is een internationale werkgroep van grafische vakmensen die zich op de productiestroom toelegt. De GWG telt meer dan veertig leden, zoals industrieverenigingen, leveranciers, universiteiten ... Belgische leden zijn onder andere Febelgra, VIGC, Agfa, Arteveldehogeschool, enz. Een nieuw lid is TAGA Italia, de Italiaanse vereniging van technici in de grafische kunsten. TAGA Italia, dat meer dan dertig jaar geleden opgericht werd, is gebaseerd op de Amerikaanse TAGA (Technical Association of the Graphic Arts). De vereniging brengt grafische professionals uit de drukvoorbereiding, de druk en de afwerking samen om het onderzoek van de grafische processen te verbeteren, om opleidingen te geven en om kennis door te geven. "We leveren voortdurend inspanningen om de competentie van onze leden te verbeteren en om duidelijk te maken hoe belangrijk het is om de workflow van de drukvoorbereiding te kennen en te beheren, om PDF-documenten met grote nauwkeurigheid te creëren en te verwerken. Zij zijn immers de sleutels tot de standaardisering van de grafische bedrijven", zegt Denis Salicetti, adviseur van TAGA Italia. "Hun inspanningen om de grafische gemeenschap op te leiden, sluiten aan bij de missie van de GWG en we kijken er naar uit om samen nieuwe programma's te ontwikkelen", stelt David L. Zwang, de voorzitter van de GWG.