"Ongeveer twee maanden geleden heeft de GWG een oproep gelanceerd om experts te vinden in de textieldruk- en 3D-printmarktsegmenten", zegt Dave Zwang, consultant in de printindustrie en voorzitter van de GWG: "Onze ervaring uit andere markten laat duidelijk de voordelen van standaardisatie zien - geen automatisering zonder standaardisatie bijvoorbeeld. Met de expertise die de GWG heeft in het ontwikkelen van normen voor verschillende printsegmenten, geloven we dat we ook goed gepositioneerd zijn om een rol te spelen in het 3D-printsegment."

De recente oproep voor experts resulteerde al in een online startvergadering voor textielprintexperts en de toevoeging van een textielprintsessie op de GWG-bijeenkomst in Ljubljana (Slovenië) op 10 en 11 april 2024. De GWG hoopt dit ook te doen met een aantal experts uit de 3D-printwereld om het standaardiseringsproces op te starten.

Wie kan bijdragen?

De GWG is op zoek naar mensen met verschillende niveaus van expertise en ervaring in 3D-printen. De werkgroep is geïnteresseerd in uw input als u theoretische kennis heeft van productiemethoden en de gebruikte software of hardware, of hands-on ervaring als printbedrijf. De Ghent Workgroup staat open voor drukkers, software- of hardwarefabrikanten, consultants, onderwijsinstellingen en sectorverenigingen. De groep organiseert drie fysieke vergaderingen per jaar, maar samenwerking is ook mogelijk op verschillende andere manieren, waaronder online.

Contact: admin@gwg.org

"Ongeveer twee maanden geleden heeft de GWG een oproep gelanceerd om experts te vinden in de textieldruk- en 3D-printmarktsegmenten", zegt Dave Zwang, consultant in de printindustrie en voorzitter van de GWG: "Onze ervaring uit andere markten laat duidelijk de voordelen van standaardisatie zien - geen automatisering zonder standaardisatie bijvoorbeeld. Met de expertise die de GWG heeft in het ontwikkelen van normen voor verschillende printsegmenten, geloven we dat we ook goed gepositioneerd zijn om een rol te spelen in het 3D-printsegment."De recente oproep voor experts resulteerde al in een online startvergadering voor textielprintexperts en de toevoeging van een textielprintsessie op de GWG-bijeenkomst in Ljubljana (Slovenië) op 10 en 11 april 2024. De GWG hoopt dit ook te doen met een aantal experts uit de 3D-printwereld om het standaardiseringsproces op te starten.